hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziler'e ASM müjdesi

    Gazilere ASM müjdesi
    expand

    Gaziler'e ASM müjdesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Gaziler Mahallesi'ne inşa edilen Aile Yaşam Merkezi'nin içerisine 3 doktordan oluşan Aile Sağlığı Merkezi (ASM) kuruluyor. 
    Kepez ilçesinin merkeze en uzak yerleşim yerlerinden biri olan Gaziler Mahallesi sakinleri, talep ettikleri ASM'ye kavuşuyor.
    Kepez Belediyesi, bölgenin ASM ihtiyacının karşılanması için Gaziler Aile Yaşam Merkezi'nin zemin ve 1. katını, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis etti. Tahsis talebi de Kepez Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısında oybirliği ile kabul edildi.
    Mecliste kabul edilen bu tahsis için Kepez Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Protokol ile Sağlık İl Müdürlüğü, Kepez Belediyesinin kullanım hakkını verdiği Gaziler Aile Yaşam Merkezi'nin zemin ve birinci katında 3 doktordan oluşan Gaziler ASM oluşturacak. Gaziler ASM'nin kurulmasına ilişkin protokole, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür imza attı.
    Aksu'ya da hizmet verecek 
    Başkan Hakan Tütüncü, Gaziler ASM'nin, Aksu ilçesinin bazı mahallelerine de hizmet vereceğini belirterek, “Bilindiği gibi Gaziler, Aksu ilçesiyle ile sınır olan bir bölgemiz. Aksu'nun belli mahallelerindeki hemşirelerimiz de bu aile yaşam merkezinin içerisindeki aile hekimlerinden hizmet alabilecekler. Bu işbirliği, sadece Kepez Gaziler için değil, Aksu'nun, Kepez'e sınır bazı mahalleleri açısından müjdeli bir haber anlamı taşıyor" açıklamasını yaptı. 
    Kepez'in diğer kırsal mahallelerine de ASM kazandırmak için çalışacaklarını kaydeden Başkan Tütüncü, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür'e ilçedeki sağlık yatırımlarına verdiği desteklerinden dolayı teşekkür etti.   

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow