hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    13 yaşından beri testeresiyle geçimini sağlıyor

    13 yaşından beri testeresiyle geçimini sağlıyor
    expand

    13 yaşından beri testeresiyle geçimini sağlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA)- ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde oturan Mustafa Erdoğan (38), 13 yaşından beri motorlu testeresiyle odun kesme işi ve mangallık kömür üreterek geçimini sağlıyor.

    Gazipaşa'ya bağlı Göçük Mahallesi'nde oturan Mustafa Erdoğan, 13 yaşında kullanmaya başladığı testeresi sayesinde geçimini sağlıyor. İlçede verimden düşmüş meyve ağaçlarını kestirecekler ve kuru odun ihtiyacı olanlar için ster başı 60 liradan motorlu testeresiyle kesim işi yapan Mustafa Erdoğan, bunun yanında mahallesinde mangallık kömür üretimi de yapıyor. Kesim için sabah erken saatlerde iş başı yapan Erdoğan, ilk başta testeresinin zincirini eğeyle biliyor. Arkasından testeresine benzin ve yağ koyup, çekme halatını çekerek çalışmaya başlıyor. İşin durumuna göre çalışan Mustafa Erdoğan, işini bitirdiğinde ster başı ücretini alıyor.

    Mustafa Erdoğan, "Geçimimi odun kesmekle sağlıyorum. Benim işim bu. Yıllık 300-400 ster odun kesiyorum. Yıllık 50-60 bin kazanıyorum. Tabii ki bu işte kazandığın hep cebe girmiyor. Hemen hemen 3'te 1'i masraf oluyor. Testerenin zinciri, yağ ve benzin gibi. Geçinip gidiyoruz. Memnunum Allah'a şükür bizim işimiz de bu. 13 yaşından beridir ilk öğretimi bitirdikten sonra bu işle uğraşıyorum. Şu an 38 yaşındayım halen devam etmekteyim. Kömür sahalarında kömür işi yaptım. Halen de bu işin yanında kömür işi de yapıyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow