hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazipaşa Belediyesi'nde şubat meclisi

    Gazipaşa Belediyesinde şubat meclisi
    expand

    Gazipaşa Belediyesi'nde şubat meclisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA)- GAZİPAŞA Belediyesi'nin şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.
    Gazipaşa Belediyesi'nin şubat ayı meclisi Belediye Kültür Merkezi'nde yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın yönettiği oturuma İYİ Parti'li Ahmet Kalaycı mazeretli olarak katılmadı. Meclis oturumunda Bıçkıcı Deresi Projesi, Delice Deresi Projesi ve Hacımusa Çayı Projesi'nin yürütülebilmesi için Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'a, Devlet Su İşleri (DSİ) ile protokol imzalaması için oybirliğiyle yetki verildi. Gazipaşa Belediyesi'ne ait alanlara kurulan ATM makinelerinden alınacak işgaliye ücretleri gündeme geldi. Bu madenin Plan Bütçe Komisyonu tarafından görüşülmesi için oturuma 15 dakika ara verildi. Belediyeye ait alanlara kurulan ATM'lerden yıllık 20 bin TL işgaliye ücreti alınması oybirliğiyle kabul edildi.
    Mecliste, Yazı İşleri Müdürlüğü'nün kadro tahsisiyle ilgili müzakeresi görüşüldü. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, "Belediyemizde şu anda 33 memur kadrosunda personel var. Bu memur kadrosundaki arkadaşlarımızın çoğunluğunun emekliliği gelmiş ya da gelmek üzere. Yine bu arkadaşların çoğunluğu müdür kadrosunda ya da sorumlu mevkilerde. Şu anda şeflik sınavına girmeye hak kazanan arkadaşlarımız için şeflik sınavı açmayı düşünüyoruz. Bunun için şef kadrosu ihdas ettik. Bu gidişle 5- 10 yıl içerisinde belediyemizde hiç memur kalmayacağından memur alımı için çalışmalara başladık. Bunun içinde memur kadrosu ihdas ettik. Toplam 10 memur kadrosu ve 10 şef kadrosu ihdas ediyoruz" dedi. Konu mecliste oybirliğiyle kabul edildi.
    Belediye Başkanı Yılmaz'ın, İller Bankası AŞ'den bütüm, asfalt, muhtelif yol yapım malzemeleri alımı ve sathi asfalt yapım işinde kullanılmak üzere kredi talebi görüşüldü. Grup sözcülerinin görüşleri dinlendikten sonra CHP ve İYİ Parti kredi alınmasını uygun bulurken, AK Parti ve MHP olumsuz görüş bildirdi. AK Parti ve MHP'nin hayır oylarına karşılık, CHP ve MHP'nin evet oylarıyla Başkan Yılmaz'a oy çokluğuyla İller Bankası'ndan kredi çekme yetkisi verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow