hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazipaşa'da 18 Mart töreni

    Gazipaşada 18 Mart töreni
    expand

    Gazipaşa'da 18 Mart töreni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA) - ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. Yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

    Gazipaşa'da 18 Mart dolayısıyla ilk tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda düzenlendi. Törene Kaymakam Ali Sakar, Belediye Başkanı Adil Çelik, Cumhuriyet Savcısı Esra Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Ilgaz, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum amirleri, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

    Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından sırasıyla Gazipaşa Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve şehit aileleri tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi. Daha sonra Gazipaşa Kültür Merkezi'nde öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şarkılar ve tiyatro gösterimi yaptı. Buradaki anma programından sonra Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Süleyman Gür'ün ve Ahmet Şen'in kabri ziyaret edildi. Kabir başında dua okundu, ardından karanfil bırakıldı. Ardından Gazipaşa Öğretmenevi'nde şehit aileleri ve gazilere öğle yemeği verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow