hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazipaşa'da bahçe yangını

    Gazipaşada bahçe yangını
    expand

    Gazipaşa'da bahçe yangını

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yücel BULUT/GAZİPAŞA ,(DHA)- ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde meydana gelen bahçe yangınında 20 dekar alanda ekili badem, zeytin, nar, incir ve ceviz ağaçları zarar gördü.

    Olay, saat 11.00 sıralarında Gazipaşa'ya 35 kilometre mesafedeki Karatepe Mahallesi'nde meydana geldi. Dumanı gören vatandaşlar önce kendi imkanlarıyla alevlere müdahale ederken, durumun haber verilmesi sonrası olay yerine Gazipaşa İşletme Müdürlüğü ekipleri ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa İtfaiye Birimi ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 3 saatlik müdahale sonrası kontrol altına alınan yangında 20 dekar alanda kurulu bahçedeki badem, zeytin, nar, incir ve ceviz ağaçları zarar gördü.

    Mahalle muhtarı Ali Koç, "Bu tür enerji akımından kaynaklı ufak yangınlar daha önce de çıkıyordu. Muhtarlık olarak gerekli yerlere müracaatlarımızı yaparak vatandaşların tapulu arazilerinde bahçe kurulu alanlardan geçen bu enerji akımının yerleri değişiklik yapılması için. Şu anda yeni direkler dikiliyor. Enerji hatlarının yerleri değişimi için yenileme çalışmaları başlatıldı" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow