hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazipaşa'da ev yangını

    Gazipaşada ev yangını
    expand

    Gazipaşa'da ev yangını

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA)- ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde çıkan yangında 2 katlı ev kullanılamaz hale gelirken, alt kattaki ağılda bulunan inek telef oldu.

    Olay, saat 02.00 sıralarına Gazipaşa'ya yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Şahinler Mahallesi'nde Halil İhsan Devran'a ait 2 katlı evde meydana geldi. Halil İhsan Devran'ın ailesi evin üst katında bulunan ve odunla kullanılan ocakta yufka pişirdikten sonra ateşi söndürüp, uyudu. İddiaya göre küllerin içinde sönmeyen bir ateş parçası iki katı ayıran ahşabı delerek, ağıl olarak kullanılan alt kata düştü. Alt kattaki saman balyalarının tutuşması sonucu yangın çıktı. Bir anda büyüyen alevler ağılı ve evi sardı. Yangını fark eden Halil İhsan Devran ve ailesi kendilerini dışarıya attı ve yardım istedi.

    Olay yerine jandarma ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bu arada Devran ailesi yangına kendi imkânlarıyla müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin gelmesiyle yangın 1 saatte kontrol altına alınıp söndürüldü. Yangında evin ahşaptan olan balkon tamamen yanarken ev içindeki eşyalar kullanılamaz hale geldi. Alt kattaki ağılda bulunan inek ise dumandan zehirlenerek telef oldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow