hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazipaşa'da orman yangını uyarısı

    Gazipaşada orman yangını uyarısı
    expand

    Gazipaşa'da orman yangını uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA)- GAZİPAŞA Orman İşletme Müdürlüğü, orman ve anız yangınlarına karşı alınması gereken tedbirler ve yangın anında yapılması gerekenler hakkında muhtarlara bilgi verdi.

    Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya Orman İşletme Müdürü Soner Özcan ve mahalle muhtarları katıldı. Soner Özcan, hava sıcaklıklarının artması ve zaman zaman çıkan rüzgâr nedeniyle yangın konusunda dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Orman yangınları açısından hassas döneme girildiğine dikkat çeken Özcan, "Anız ve orman yangınlarına karşı dikkatli olmamız gereken bir dönemdeyiz. Bu yüzden tekrar sizlerle toplantı yapma gereği duyuldu. Bizler gelen her ihbarı değerlendiriyoruz. Bu yüzden muhtarlarımızın telefonlarının da gece gündüz açık olmasını talep ediyoruz. Çünkü olası bir yangında siz muhtarlarımızla irtibata geçerek, yangının mevkii hakkında detaylı bilgileri acil olarak alabiliriz. Sizler de bize her konuda ulaşabilirsiniz" dedi.

    Mahalle sakinlerinin de yangın konusunda uyarılması gerektiğini belirten Soner Özcan, "Mahalle halkını da yangın konusunda uyarmanız da fayda olacaktır. Anız yakanların özellikle dikkat etmesi gerekiyor. Bu konuda daha dikkatli olalım. Bu hassas dönemlerde anız yakmayalım" dedi.

    Toplantıda söz alan muhtarlar da orman ve anız yangınlarıyla ilgili karşılaştıkları sorunlardan bahsederek, elektrik direk ve hatlarının yenilenmesi gerektiğine dikkati çekti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow