hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazipaşa'da 'Sağlık için hareket et' etkinliği

    Gazipaşada Sağlık için hareket et etkinliği
    expand

    Gazipaşa'da 'Sağlık için hareket et' etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA) - GAZİPAŞA ilçesinde 'Sağlık için hareket et' etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanında bilgilendirme çadırı kuruldu.

    Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'na Sağlık Çadırı kuruldu. 7 Mayıs Dünya Astım Günü ile 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü etkinlikleri kapsamında saat 09.30'da kurulan Sağlık Çadırı'nda, çocuklarda yüksek tansiyon, tansiyon ölçümü, sağlık için hareket, astımla mücadele, çocuklarda astım, astımı tetikleyen faktörler ve kanser taramaları konularında bilgilendirme yapıldı. Kaymakam adayı Burhanettin Yavaşi, Sağlık Çadırı'nı ziyaret ederek, İlçe Sağlık Müdürü Eşşe Çelik'ten bilgi aldı. Ardından Yavaşi ve vatandaşlar etkinlik kapsamında Cumhuriyet Meyda'nında spor yaptı. Eşşe Çelik, personeli ile birlikte çadırı ziyaret eden vatandaşları sağlık kontrolünden geçirerek, kanser, aşı ve önemine dikkat çekti.

    Eşşe Çelik, "Gazipaşa Toplum Sağlığı Merkezi olarak, her ay düzenli olarak Cumhuriyet Meydanı'nda Sağlık Çadırı kurmaya devam edeceğiz. Personelimizle birlikte sağlık çadırımızda vatandaşlarımızı genel sağlık taramasından geçiriyoruz. 7 Mayıs Dünya Astım Günü ile 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü dolayısıyla vatandaşlarımızda tansiyon ölçümü yapıyoruz. Tansiyon kartları vererek, vatandaşların evde düzenli olarak tansiyonlarını ölçüp not etmelerini ve kendi sağlıklarının denetçileri olmalarını anlatıyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow