hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü

    İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü
    expand

    İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA)- ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulünün 99. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
    Gazipaşa Anadolu Lisesi tarafından Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Esra Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Memduh Köşker, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbıyık, kamu kurum amirleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
    Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla devam etti. Gazipaşa Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu, bağlama ve piyano eşliğinde türküler söylendi. Öğrencilerin hazırladığı oratoryo ilgiyle izlendi. Programda İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
    Törende bir konuşma yapan Kaymakam Cemil Öztürk, "Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, güzel söylemiş, özlü söylemiş. 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' demiş. Bu güzel dileğin aslında her şeyin özeti olduğunu düşünüyorum. Bu program vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimize, Kurtuluş Savaşı gazilerimize, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimize ve bugün bir araya gelmemize vesile olan mili şairimiz Mehmet Akif Ersoy'a rahmet diliyorum. Şükranlarımı sunuyorum. Programı hazırlayan gerek öğretmenlerimize gerekse öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Hakikaten çok samimi bir program olmuş. Bu tarz programların da özeti budur. İstiklal Marşı'mızın da en büyük özelliği içten olması, samimi yazılması ve okunurken herkesi etkilemesidir. Dolayısıyla emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow