hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müdürden orman yangını uyarısı

    Müdürden orman yangını uyarısı
    expand

    Müdürden orman yangını uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA) - GAZİPAŞA Orman İşletme Müdürü Soner Özcan, orman yangınlarına karşı duyarlı olunması gerektiğini belirtti.

    Orman yangınlarının ağaçlara, bitki örtüsüne ve ormanda yaşayan birçok canlıya ciddi zarar verdiğini söyleyen Müdür Özcan, vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını istedi. Orman yangınları konusunda hassas döneme girildiğini bildiren Özcan, Zeytinada Mahallesi’nde hafta sonu meydana gelen orman yangınının büyük bir mücadele sonucunda söndürüldüğünü söyledi. Rüzgarın da etkisiyle yangının büyüdüğünü ifade eden Özcan, "Orman yangınları konusunda hassas döneme giriyoruz. Zeytinada Mahallemizde meydana gelen yangın rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Ekiplerimiz, 9-10 saat süren mücadele sonucunda yangını söndürdü. Vatandaşlarımızdan ormanlarımız konusunda daha duyarlı olmalarını istiyorum. Ormanlar bir ülkenin can damarıdır, milli servettir. Ormanları korumak hepimizin birinci vazifesidir. Hayatımız ve sağlığımız açısından çok büyük öneme sahip olan ormanlarımıza sahip çıkmalıyızö dedi.

    Devlet ormanlarında, orman idaresince belirlenen konak yerlerinden başka yerde gecelemenin yasak olduğunu aktaran Müdür Özcan, “Ormanlarda izin verilen ve ocak yeri olarak belirlenen yerler dışında ateş yakmak veya izin verilen yerlerde yakılan ateşi söndürmeden gitmek, ormanlara sönmemiş sigara veya yangına dolaylı yol açabilecek madde atmak, ormanlara 4 kilometre mesafede veya köy hudutları içinde anız veya benzeri bitki örtüsü yakmak yasaktır. Bir orman ağacı bir günde yetişmiyor. Herkesi biraz daha duyarlı olmaya çağırıyorum" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow