hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polisten kadınlara KADES tanıtımı

    Polisten kadınlara KADES tanıtımı
    expand

    Polisten kadınlara KADES tanıtımı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA)- GAZİPAŞA İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği'nce, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' etkinlikleri kapsamında Kadın Acil Destek Uygulaması'nın (KADES) tanıtımı yapıldı.

    Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı'nda stant açan Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, kadınları ve eşlerini, kadına yönelik şiddet konusunda bilinçlendirme çalışması yaptı. Kadına karşı şiddetin önlenmesi amacıyla geliştirilen KADES uygulaması hakkında ilçede yaşayan kadınları bilgilendiren polis ekipleri, aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet gibi olayların başlarına gelmesi durumunda cep telefonuna yüklenen uygulama ile kendilerine bir tuş kadar yakın olduklarını ifade etti. Polis ekipleri ayrıca stant önünden geçen kadınlara KADES hakkında bilgiler içeren broşür verdi.

    KADIN ACİL DESTEK UYGULAMASI

    Akıllı telefon kullanıcısı kadınların, IOS ve Android marketlerinden T.C. Kimlik Numarasını girerek indirebileceği ve sonrasında gelen onay koduyla aktif hale getirebileceği bir uygulama olan KADES, şiddet mağduru kadınların cihaz konum bilgileri açık haldeyken uygulama butonuna tek bir dokunuşla en hızlı şekilde 112/155/156 Acil Çağrı Merkezine ulaşmaları sağlanıyor. Sonrasında olay yerine en yakın ekip sevk edilerek olaya müdahale edilirken, şüphelinin yakalanması ile mağdura yönelik gerekli güvenlik tedbirleri sağlanıyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow