hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genç antrenörlerin turnuvası

    Genç antrenörlerin turnuvası
    expand

    Genç antrenörlerin turnuvası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTRENÖRLÜKLERİNİ profesyonel sporcuların üstlendiği Muratpaşa Belediyesi çalışanları, squash turnuvasında korta çıktı. Yaşları 9-15 arasında değişen sporcuların antrenörlüğünü yaptığı belediye çalışanları turnuvada buluştu.

    Sporun tabana yayılması ve amatör spor branşlarının gelişmesi için özel projeler uygulayan Muratpaşa Belediyesi, farklı bir turnuvaya imza attı. Muratpaşa Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü'nce düzenlenen turnuvada, yaşları 9-15 arasında değişen profesyonel squash sporcuları, değişik birimlerden 50 Muratpaşa Belediyesi çalışanına, 2 hafta boyunca antrenörlük yaptı. Yaşları 30-50 arasında değişen 50 belediye çalışanına önce teorik bilgiler veren genç antrenörler, antrenmanlarla turnuvaya hazırladı.

    ORGANİZATÖR DE ANTRENÖR DE GENÇ SPORCULAR

    Muratpaşa Belediyespor'un üçüz squash sporcusu İrem, Selin ve Ece Keskintaş'ın organizatörlüğünü üstlendiği turnuvada dereceye giren sporculara kupaları, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal tarafından verildi. Sporcular kürsüye, genç antrenörleri ile birlikte çıktı. Kendi kategorisinde birinci olan Ülker Pınar Aydın kupasını, 9 yaşındaki antrenörü Ferruh Dinçer'le birlikte aldı. Turnuvaya Muratpaşa Belediyespor Başkanı Murat Şimşek ve Muratpaşa Belediyesi Spor İşleri Müdürü Oya Kansu Uysal da katıldı.

    KİTLE SPORUNUN ÖNEMİ

    Kupa törenine eşi Ümran ve kızı Eylül ile katılan Başkan Ümit Uysal, turnuvada ter döken belediye çalışanlarını tek tek kutladı. Başkan Uysal, “Toplumsal mutluluğumuz açısından, amatör sporlar çok değerli. Kitle sporlarını, herhangi bir yerde havalı bir derece yapmak kadar önemsiyoruz. Özellikle 3-4 branşta milli takımların temeli tamamen Muratpaşa'dır. Okullarımıza 5 yeni spor salonu daha yapıyoruz. Toplam 12 spor salonumuzu da önümüzdeki yıllarda tamamlayacağımız bir olimpik salona bağlamak istiyoruz. Muratpaşamız Türkiye'de salon sporlarının, amatör sporların çok önemli bir merkezi haline gelmiştir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow