hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genç girişimcilere destek devam ediyor

    Genç girişimcilere destek devam ediyor
    expand

    Genç girişimcilere destek devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (AKDENİZ TTO), TÜBİTAK 1601 Programı (2020) kapsamında yeniden TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim (BİGG) uygulayıcı kuruluşu oldu.

    2018-2020 yılları arasında AKDENİZ TTO tarafından yürütülen BİGG AKDENİZ programını uygulayan kurumlardan biri olan Akdeniz Üniversitesi, 2020 yılındada desteklenmesi uygun bulunan 31 ana uygulayıcı kuruluştan biri olmaya hak kazandı. AKDENİZ TTO yeniden 2 yıl süreyle 'BİGG AKDENİZ' programında BiGG çağrıları kapsamında girişimci adaylarının iş fikri başvurularını toplayarak değerlendirecek, uygun bulduğu iş fikirlerini ön kuluçkaya alarak iş fikri doğrulama süreçlerinden geçirecek ve nitelikli iş planı hazırlama hususunda girişimcilere destek vermeye devam edecek.

    Akdeniz TTO Müdürü Prof. Dr. Ömer Halil Çolak, kamu- üniversite- sanayi işbirliği süreçleri, proje destek ve yönetim hizmetleri, fikri mülkiyet hakları, ticarileşme ve teknogirişim alanlarında faaliyetlerini sürdüren AKDENİZ TTO'nun bu alanlarda edindiği bilgi birikimi ve uzman insan kaynağını, BİGG Programı 1. aşama süreçlerinin yürütülmesinde, bölgede yeni girişimcilerin yetişmesi ve yeni start-up'ların çıkmasında kullanacağını söyledi.

    Akdeniz TTO Müdürü Prof. Dr. Ömer Halil Çolak, “'Akıllı Ulaşım', 'Enerji ve Temiz Teknolojiler', 'İleri İmalat ve Sanayi 4.0', 'İletişim ve Sayısal Dönüşüm', 'Sağlık ve İyi Yaşam', 'Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme' tematik alanlarında girişimcilerin iş fikri başvurularının alınacağı Akdeniz Üniversitesi 'BİGG AKDENİZ' TÜBİTAK BİGG uygulayıcı kuruluş projesinin bölgemize ve girişimcilik ekosistemine hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

    AKDENİZ TTO, BİGG AKDENİZ programında bugüne kadar yürütülen çağrı dönemlerinde yer alan girişimlerden başarılı olanlara toplamda 3 milyona kadar fon yaratılmasına katkı sundu.^

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow