hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gençlik Meclisi'nden Kent Konseyi'ne ziyaret

    Gençlik Meclisinden Kent Konseyine ziyaret
    expand

    Gençlik Meclisi'nden Kent Konseyi'ne ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri, Antalya Kent Konseyi'ni ziyaret etti. Ziyarette yapılacak ortak çalışmalar ve gençlerin karar sürecine katılımıyla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Ozan Şükrü Kayapınar, meclis üyeleriyle birlikte Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt'a nezaket ziyaretinde bulundu. Kent Konseyi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyarette, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Osman Can Kaya ve meclis üyeleri ile Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Hayat Ekici Gürkan da bulundu.

    'GENÇLERİN KARAR SÜRECİNE KATILMASI ÖNEMLİ'

    Gençleri Antalya Kent Konseyi'nde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. Antalya ve gençlik sorunları üzerine sohbet edilen buluşmada, Kent Konseyi'nin oluşumu ve yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Kurt, "Gençlerin karar sürecine katılmalarını önemli buluyoruz. Antalya gibi önemli bir kentte yaşanan sorunların aşılmasında söz sahibi olmanızı önemsiyoruz. Gençlere her alanda güvenilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Barış ve sevgi mesajlarıyla yararlı çalışmalar yapacağınıza inanıyoruz. Kentte işbirliği içerisinde çalışmayı destekliyoruz ve hepinize başarılar diliyoruz" dedi.

    HER AY BİR TEMA

    Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi'nin kuruluş süreci, meclisin temsiliyet oranı ve yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Ozan Şükrü Kayapınar da Kent Konseyi'nde olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Her ay bir tema belirleyerek çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen Kayapınar, "İlk temamızı şiddet, ikinci temamızı bağımlılıkla ilgili belirlemiştik. Son temamız ise engelli olacak. Eylem planı hazırlıyoruz. Gençlik Merkezi inşaatımız ASAT binasının yanında devam ediyor. Bir gençlik merkezini de Akdeniz Üniversitesi'nin yakınına yapmayı düşünüyoruz. Siyasal bakış açısından ziyade, kentin ihtiyaçlarına dönük çalışmalar yürütüyoruz. Antalya'yı Avrupa'nın gençlik başkenti yapmak gibi bir hedefimiz var. İklim değişikliğini önemsiyoruz, bu konu üzerinde çalışıyoruz. Antalya Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile de ortak çalışmalar yapabiliriz" diye konuştu.

    GENÇLİK MECLİSİ TOPLANTISINA DAVET

    Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Osman Can Kaya, kendilerinin yönetime yeni seçildiklerini ve yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Her katman temsilcisi gencin katılımını önemsediklerini dile getiren Kaya, gençlerin istihdam, eğitim, barınma gibi sorunları öncelikli olarak gündemlerine aldıklarını kaydetti. Kaya, Kent Konseyi'nde kentteki tüm yaşam alanlarına yönelik örgütlü yapı bulunduğunu anlattı. Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Osman Can Kaya, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyelerini bu ay yapacakları toplantıya davet etti.

    Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Hayat Ekici Gürkan, kendisinin de yıllar önce Antalya Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nde görev yaptığını hatırlatarak, gençlik meclislerinin önemini anlattı ve Büyükşehir Belediyesi olarak yürüttükleri gençlik projeleriyle ilgili bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Ozan Şükrü Kayapınar, ziyaretin sonunda günün anısına Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Osman Can Kaya'ya bir hediye sundu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow