hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    GSF'de 15 Temmuz sergisi

    GSFde 15 Temmuz sergisi
    expand

    GSF'de 15 Temmuz sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nce (GSF) '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin engellenmesine yönelik halkın direnişini anlatan karma resim ve fotoğraf sergisi açıldı.

    GSF Fuayesi'ndeki sergi açılış kurdelesini AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, GSF Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar, sergi küratörleri Doç. Dr. Aydın Zor, öğretim görevlisi Mine Yıldırım kesti.

    Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, 15 Temmuz'da halkın tanklara ve diğer silahlara göğüs gerip, vatanını parçalatmamak, bayrağını indirtmemek için direndiğini belirtti. Prof. Dr. Altunkaya, "15 Temmuz gecesi yaşananlar son derece ibret vericidir. O gece hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza çok şey borçluyuz. Sergilenen eserler gelecek nesillere ibret olarak gösterilecek" dedi.

    Düzenleme kurulunda 16 akademisyenin görev aldığı sergiye GSF'nin resim ve fotoğraf bölümlerinin akademisyenleri ve öğrencileri özel çalışmalarıyla katkıda bulundu. 15 Temmuz darbe girişimini anlatan yağlıboya çalışması resimler ve fotoğrafların yer aldığı sergiye ilgi yoğun oldu.

    Öğretim görevlisi Ayşen Oluk Ersümer ile araştırma görevlisi Sabriye Öztütüncü'nün sergi sekreteryası görevini üstlendiği sergide, darbe girişimi sırasında yaşamlarını yitiren vatandaşların fotoğrafları da yer aldı. 50 eserin bulunduğu sergi, 31 Temmuz'a kadar açık kalacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow