hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güvenlik güçlerinden 107 kişiye 127 bin lira ceza

    Güvenlik güçlerinden 107 kişiye 127 bin lira ceza
    expand

    Güvenlik güçlerinden 107 kişiye 127 bin lira ceza

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Polisi, sokağa çıkma yasağından bir gün önce, jandarma ve sahil güvenlik ekipleri ile birlikte eş zamanlı huzur operasyonu düzenledi. Koronavirüs salgını genelgesi doğrultusunda da yapılan denetimlerde, 20 yaş altı, 65 yaş üstü ve sosyal mesafeyi korumayan 107 kişiye 127 bin 492 lira para cezası uygulandı.

    İçişleri Bakanlığı'nın ülke genelinde, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik ekipleri ile eş zamanlı koordine ettiği 'Türkiye Güven Huzur Uygulaması' sokağa çıkma yasağından bir gün önce Antalya il genelinde de yapıldı. Koronavirüs salgını denetiyle bakanlık genelgesine uyulup uyulmadığının denetlendiği kontrolllere 233 ekip ile yapıldı, bin 297 personel görev aldı. Denetimlerde 2 deniz aracı 2 hava aracı ve 5 dedektör polis köpeği de kontrollere katıldı.

    GENÇLER SOKAKTA, YAŞLILAR EVDE

    Antalya'ya giriş, çıkış noktaları ile önceden tespit edilen 239 arama noktasında denetimler yapıldı, 508'i süresiz kapalı olmak üzere bin 64 işyeri kontrol edildi. Denetimlerde 2 bin 373 kişinin kimlik sorgulaması yapıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda evden çıkışlarına kısıtlama getirilen 20 yaş altı 17 kişi, 65 yaş üstü bir kişi ile sosyal mesafe kuralına uymayan 89 kişiye toplam 127 bin 492 lira idari para cezası kesildi. Aranan bir kişi yakalandı, 1 kişi de şüpheli olarak gözaltına alındı. Kontrollerde 70'i toplu taşıma, 66'sı ticari taksi olmak üzere 905 araç kontrolden geçti. 38 araç sürücüsüne kural ihlal ve eksik belgelerden dolayı 15 bin 888 lira para cezası yazıldı.

    Güvenlik güçleri ayrıca genelge gereki kapalı olan 278 park, bahçe ile 131 mesire ve ile yürüyüş alanını denetledi. Yetkililer, huzur ve güven ortamının sürmesi için denetimlerin aynı kararlılıkla devam edeceğini açıkladı,

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow