hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güzel Sanatlar'ın Cumhuriyet Sergisi, sanal ortamda

    Güzel Sanatların Cumhuriyet Sergisi, sanal ortamda
    expand

    Güzel Sanatlar'ın Cumhuriyet Sergisi, sanal ortamda

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Uluslararası Cumhuriyet Sergisi', pandemi nedeniyle ilk kez sanal olarak gerçekleştiriliyor.
    Türkiye'nin dört bir yanından akademisyen ve sanatçıların yanı sıra yurtdışı katılımın da yoğun olduğu 18. Geleneksel Uluslararası Cumhuriyet Sergisi, www.cumhuriyetsergisi.com adresinde izleyenlere açıldı. Sergide resim, fotoğraf, geleneksel el sanatları, seramik, heykel, grafik gibi güzel sanatların tüm alanlarından çalışmaların yer aldığı 140'tan fazla eser sergileniyor.
    Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıl dönümü kutlamaları kapsamında geleneksel olarak düzenlediğimiz sergimizi bu yıl olağanüstü koşullar sebebiyle ilk kez sanal olarak gerçekleştiriyoruz. Buna rağmen yoğun bir katılımın olması sevindirici. Pandemi nedeniyle bizler için buruk bir etkinlik olsa da sergimize tüm Türkiye'den erişim sağlanabilecek olmasının da ayrı bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Sergimiz yıl sonuna kadar açık olacak. Sergi organizasyonuna emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
    Küratörlüğünü Fotoğraf Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Nafia Hanyaloğlu'nun üstlendiği 18. Geleneksel Uluslararası Cumhuriyet Sergisi, www.cumhuriyetsergisi.com adresinde yıl sonuna kadar açık kalacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow