hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamamcıoğlu'ndan öğrencilere meslek seçimi tavsiyesi

    Hamamcıoğlundan öğrencilere meslek seçimi tavsiyesi
    expand

    Hamamcıoğlu'ndan öğrencilere meslek seçimi tavsiyesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Kepez Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Hamamcıoğlu, meslek seçimi konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu ve makine mühendisliği mesleği konusunda öğrencilerin merak ettiği soruları cevapladı.

    Ayşen Hamamcıoğlu, öğrencilere mühendislik mesleğinin kapsadığı alanları, iş bulma konusunda nelerle karşılaşacakları konularında bilgi verdi. Hamamcıoğlu, "Mezuniyet sonrasında pek çok endüstri kolunda, departmanda ve dünyanın her yerinde çalışma olanağı sunan bir bölüm. Hayal ettiğiniz ürünleri tasarlayabilecek, üretimini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmak, insan hayatını kolaylaştırmaya, iyileştirmeye ve zenginleştirmeye olanak sağladığı için makine mühendisliği bölümünü okumayı seçebilirsiniz" dedi.

    'HAYAL KURUN VE HAYALLERİNİZİ SINIRLAMAYIN'

    Hamamcıoğlu, meslekte 30'uncu yılını tamamladığını ifade ederek, öğrencilere çalışacakları sektörü tanımanın öneminden bahsetti. Ayşen Hamamcıoğlu, “İş hayatı, girişimcilik ve kariyer planlamalarınızı şimdiden yapmaya başlayın. Sosyal medyayı doğru ve iyi kullanın. Cesur olun ve akıllı riskler alın. En önemlisi de hayal kurun ve hayallerinizi asla sınırlamayın. Unutmayın ki bir işe başlamak bitirmenin yarısıdır" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow