hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hanri Benazus'dan 'Niçin Atatürk' söyleşisi

    Hanri Benazusdan Niçin Atatürk söyleşisi
    expand

    Hanri Benazus'dan 'Niçin Atatürk' söyleşisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Fuarı kapsamında, Atatürk'ün leblebilerini aşıran çocuk olarak tanınan yazar ve Atatürk fotoğrafları arşivcisi Hanri Benazus, 'Niçin Atatürk' konulu söyleşi gerçekleştirdi.

    Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği 10'uncu Antalya Kitap Fuarı devam ediyor. Cam Piramit'te her gün binlerce kitapseveri ağırlayan fuarda pek çok yazar okurlarıyla buluşturuyor. Okuyucular sevdikleri yazarların kitaplarını imzalatarak söyleşilerine katılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de fuarda ziyaretçilerle buluştu, kitabını imzaladı.

    Fuar kapsamında 'Niçin Atatürk' konulu söyleşi düzenlendi. 'Atatürk'ün leblebilerini aşıran çocuk' olarak bilinen Hanri Benazus söyleşinin konuğu oldu. Söyleşi konusu 'Niçin Atatürk' sorusuna çünkü, 'Bir efsane lider' cevabını vererek başlayan Hanri Benazus, Atatürk'ün neden bu kadar büyük bir lider olduğunu açıklayarak başladı. Benazus, “Yeryüzünde destan yazan, destanı yazılması gereken, yıllar öncesinden çağı aşan çok az insan vardır. İşte o insanlardan biri Mustafa Kemal Atatürk'tür" dedi.

    HER TÜRLÜ NİTELİĞİN TOPLANDIĞI ENDER İNSAN ATATÜRK

    Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin ne kadar büyük bir nimet olduğunu ifade eden Hanri Benazus, “Sıfır imkanla işgal edilen vatanını kurtarmış. Emperyalizm ve yardakçılarını yenmiş. Ülkesini tam bağımsız yapmış. Bununla kalmamış; milletini çağdaşlaştırmak, kadın ve erkek eşitliğini sağlamak, halkını uyandırmak, kalkındırmak için devrimler gerçekleştirmiştir. Bir Doğu ülkesinde demokrasinin kapısını açmış, böyle bir önder, bilge, millet Atası, hiçbir ülkenin tarihinde yer almıyor. Tarihin akışı içerisinde çağımıza ulaşmış büyük insan da az değildir. Bunların her biri bir zirvedir. Ancak hepsinin kucaklaşarak birleştiği ve bütünleştiği zirve tüm bunları kapsayan ilericiliği ile Mustafa Kemal Atatürk'tür. Atatürk, her türlü nitelikleri kişiliğinde toplayabilmiş çok ender insanlardan biridir" dedi.

    Söyleşi sonunda Hanri Benazus kitabını imzaladı. Katkılarından dolayı Benazus'a çiçek takdim edildi.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow