hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haşim İşcan'da Beethoven gecesi

    Haşim İşcanda Beethoven gecesi
    expand

    Haşim İşcan'da Beethoven gecesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), konserler dizisine 'Beethoven Akşamı'nı da ekledi.
    Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde, Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim elemanı ve keman sanatçısı Can Özhan, viyolonsel sanatçısı Doç. Eren Sayarı, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası kontrabas sanatçısı Burak Karcı, Antalya DOB klarinet sanatçısı Ardahan Serindağ, Antalya DOB korno sanatçısı Volkan Kartal ve Antalya DOB fagot sanatçısı Oğuzhan Güner sahne aldı.
    Gecede, bu yıl 250'nci yaşını kutlayan dahi besteci Beethoven'ın oda müziği repertuvarının başyapıtlarından biri olarak görülen 'Beethoven Septett Op.20' adlı eserinde yer alan 'Allegro Con Brıo', 'Adagıo Cantabıle', 'Tempo Dı Menuetto', 'Trıo', 'Tema ve Varyasyonlar', 'Scherzo', 'Andante', 'Presto' adlı bölümler seslendirildi.
    Covid-19 tedbirleri kapsamında düzenlenen koltuklarda mesafeli ve maskeli oturup dünyaca ünlü besteci Beethoven'ın eserini keyifle dinleyen yerli ve yabancı izleyiciler, orkestrayı alkış yağmuruna tuttu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow