hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hava kabarcıklı halkalar sualtını renklendiriyor

    Hava kabarcıklı halkalar sualtını renklendiriyor
    expand

    Hava kabarcıklı halkalar sualtını renklendiriyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da dalgıçlar, turistik dalış noktalarında bir yandan eşsiz deniz dibi yaşamını keşfediyor, diğer yandan sualtı oyunlarıyla dalışlarını eğlenceli hale getiriyor.
    Turizmin başkenti Antalya'da yılın 12 ayı turistik dalış yapılabilen noktalar, sualtı tutkunlarını ağırlıyor. Dünyanın farklı kentlerinden gelip tarihi ve zengin deniz altı yaşamını keşfeden dalgıçlara, profesyonel sualtı rehberleri eşlik ediyor. Kentin önemli tarihi batıklarından Saint Didier batığına haftanın 4 günü dalışa giden profesyonel sualtı rehberleri Yusuf Öztürk, Mert Aydın ve Ali Yardan, sualtında gerçekleştirdikleri şovlarla dikkat çekiyor. Dalış kuralları kapsamında değişik etkinlikler yapan dalgıçlar, rengarenk balık sürüleri arasında hatıra fotoğrafları çekiyor.
    Dalış ekibinin gerçekleştirdiği eğlenceli şovların arasında hava kabarcıklı halkalar ön plana çıkıyor. Dalgıçların hava kabarcıklarıyla oluşturduğu halkalar, deniz üstüne kadar bozulmadan ilerliyor. Görsel şölen kamera ve fotoğraf makineleriyle görüntüleniyor.
    Bu tür sualtı etkinliklerinin turistik dalışlara renk kattığını anlatan Ali Yardan, "Hava kabarcıklı halkalar oluşturmak farklı bir beceri. Herkes yapamıyor. Birkaç arkadaşımız öğrendi ve ardı ardına halkalar yaparak, deniz altını süslüyor" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow