hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Her yerde uyuşturucu çıktı 'kullanıcıyım' dedi

    Her yerde uyuşturucu çıktı kullanıcıyım dedi
    expand

    Her yerde uyuşturucu çıktı 'kullanıcıyım' dedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da ev kadını G.G.'nin 2 odasında, banyosunda ve üzerinde uyuşturucu ele geçirildi. G.G. mahkemede, “Ben eroin kullanıyorum. Parayı da boşandığım tamirci eşimden alıyorum" dedikten sonra, 6 yıl 10 ay hapis ve 13 bin 740 TL adli para cezasıyla tahliye oldu.

    Olay, geçen yıl 1 Aralık tarihinde Hüsnü Karakaş Mahallesi'nde meydana geldi. Bir evde uyuşturucu depolanarak satışı yapıldığı ihbarını alan polis, belirtilen adrese operasyon düzenledi. Ev kadını G.G.'nin ikamet ettiği adreste yapılan aramada evin bir odasında şeffaf torba içerisinde daralı ağırlığı 98.2 gram olan eroin, evin başka bir odasında kırmızı reçete ile verilen ve eroin bağımlılarının tedavisinde kullanılan 33 adet Suboxone hapı, evin banyosunda bir defter yaprağına sarılı halde tütün ile karıştırılmış ve hint keneviri bitkisinden elde edilen THC içerikli daralı ağırlığı 22.6 gram olan uyuşturucu, yine banyoda 0.6 gram eroin bulundu.

    G.G.'nin yapılan üst aramasında ise iç çamaşırı dahil, muhtelif yerlerinde paketler halinde daralı 20.9 gram, daralı 3,2 gram, daralı 0,4 gram ağırlığında eroin maddesi ile bir miktar para ele geçirildi. Evde ayrıca hassas terazi bulunurken, uyuşturucu maddelerin üzerinde G.G.'nin parmak izine rastlandı. Gözaltına alınıp, tutuklanan G.G., Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.

    Savunmasında, uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyleyen G.G., “Ben eroin kullanıyorum. Parayı da boşandığım tamirci eşimden alıyorum. Hassas teraziyi buldum. Onunla tartarak içiyordum" dedi.

    Sanık avukatı Fatma Hande Amioğlu Gül ise müvekkilinin annesinin kullandığı haplarının da uyuşturucu hap olarak değerlendirildiğine dikkat çekerek, “Müvekkilimin uyuşturucu madde ticareti yaptığına dair tek bir delil yoktur. Müvekkilimin tahliyesini talep ederiz" diye konuştu.

    Mahkeme heyeti sanığa, 6 yıl 10 ay hapis ve 13 bin 740 TL adli para cezası verdikte sonra tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliye etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow