hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İmamlar ve öğretmenlere yeni görev

    İmamlar ve öğretmenlere yeni görev
    expand

    İmamlar ve öğretmenlere yeni görev

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Antalya İl İdare Kurulu, oluşturulan Vefa gruplarına destek vermek amacıyla, özellikle öğretmenler ve imamların görevlendirilmesine karar verdi.
    Antalya İl İdare Kurulu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 13 maddelik yeni kararlar aldı. İl İdare Kurulu, Antalya'dan diğer illere olan otobüs ve ticari minibüs seferlerinin 28 Mart 2020 Cumartesi günü saat 17.00'den itibaren Valilik izni ile yapılmasına karar verildi.
    Antalya'daki tüm vatandaşların şehirde kalmaları esas olup, ancak tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararı ile sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son 15 gün içerisinde Antalya'da kalacak yeri bulunmayan vatandaşların yolculuk yapmaları 'Şehirlerarası Otobüs Seyahat İzin Belgesi' mümkün olabilecek.
    Seyahat İzin Belgesi Antalya Otogarı'nda ve ilçe kaymakamlıkları bünyesinde oluşturulacak komisyonlar tarafından değerlendirilerek verilecek. Antalya'da gıda üretiminin ve tedarik zincirindeki sürekliliğin sağlanması için gerekli tedbirler İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce alınarak, takibi yapılacak.
    Antalya'daki bütün meyve- sebze hal faaliyetleri 29 Mart 2020 tarihinden itibaren sabah saat 06.00'da başlayıp, akşam saat 18.00'de sonlandırılacak. Hallerde sosyal mesafe kurallarına uyulması hususunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesince gerekli tertip ve tedbirlerin alarak, takibini yapacak. Tarım ürünlerinin güvenli kullanımına ilişkin vatandaşın bilgilendirilmesi amacıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce kamu spotları hazırlanacak.
    Antalya'da bundan sonra koronavirüs (Covid-19) Pandemisinin yoğun olarak yaşanması ve kritik eşiğin aşılması muhtemel yerleşim birimlerinin, yetkili kurullar tarafından karantina altına alınmasına karar verildi.
    Sahil Güvenlik ekiplerince denizlerdeki avcılık ve turistik faaliyetler, ilgili Bakanlık genelgeleri ve talimatları doğrultusunda takip ve denetimini sürekli olarak yapacak.
    Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından özellikle insan sağlığı yönünden tehlike oluşturacak hususlarda, mevzuatlar çerçevesinde gerekli denetimler kesintisiz olarak devam ettirilecek.
    İş-Kur aracılığıyla TYP (Toplum Yararına Program) kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan özel güvenlik görevlileri ile yardımcı personelin, ilçe kaymakamları tarafından ihtiyaca göre sağlık kurum ve kuruluşlarında görevlendirilmesi yapılacak.
    Antalya'da oluşturulan Vefa Gruplarına destek vermek amacıyla, özellikle öğretmenler ve imamların görevlendirilmesi hususunda, ilgili kurumlarca gerekli katkı sağlanacak. Başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere, ihtiyaca binaen ildeki maske üretiminin sağlanması ve takibi, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin'in koordinesinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce yerine getirilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow