hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnce: Atay Uslu, fırıncıların sorunlarını yakından takip edecek

    İnce: Atay Uslu, fırıncıların sorunlarını yakından takip edecek
    expand

    İnce: Atay Uslu, fırıncıların sorunlarını yakından takip edecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce, fırıncıların tüm sorunlarını AK Parti Milletvekili Atay Uslu'ya anlattıklarını, milletvekilinin ise 31 Mart Yerel Seçim sonrası problemleri yakından takip edip çözeceğini söylediğini belirtti.

    Fırıncı esnafının son dönemdeki artan problemlerini, yaklaşık 10 gün önce bir araya geldikleri Atay Uslu'ya anlattıklarını belirten Mustafa İnce, milletvekilinin seçim sonrasında fırıncıların sorunlarını çözüme kavuşturacağını söylediğini aktardı.

    Ruhsatsız yapıların fırıncıları zor durumda bıraktığını Milletvekili Atay Uslu'ya anlattıklarını söyleyen Mustafa İnce, “1998-2003 yılları arasında ruhsat verme yetkisi Sağlık Bakanlığı'ndaydı, sonra belediyelere geçti. O zamanlar fırıncılar çok sıkı denetime tabii tutuluyordu. Şu anda günlük 300 bin ekmek israf oluyor. Bu hem ekmeğin ucuz olmasından hem de ruhsatsız yapıların çoğalmasından kaynaklanıyor. Son dönemde un, maya, elektriğe yapılan zamlar yüzde 47'yi buldu. Ekmek fiyatında da artış yapılamıyor. Ücretli poşet uygulamasında fırıncılar saf dışı bırakıldı. Bu tüm sorunlarımızı milletvekili Atay Uslu'yla konuştuk. Vekilimizin bu ilgi ve alakası bizleri çok memnun etti. Atay Uslu babasının Finike'de fırıncılık yaptığını, bu sorunların bizzat içinde olduğunu bize anlattı. Vekilimiz Atay Uslu, seçimden sonra ruhsat verme yetkisinin tekrardan Sağlık Bakanlığı'na devri konusunun gündeme getirebileceğini belirtti ve fırıncıların tüm sorunlarıyla yakından ilgilenip çözeceğini söyledi" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow