hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnsansız konserler Perge'yle devam edecek

    İnsansız konserler Pergeyle devam edecek
    expand

    İnsansız konserler Perge'yle devam edecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Tanıtım Vakfı'nın (ATAV) 'Müzikle kal, Antalya'yı hayal et' projesi kapsamında insansız konser veren DJ Burak Yeter, yeni projeler için hazırlıklara başladı. ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege ile birlikte Perge Antik Kenti'ni gezen Burak Yeter, tarihi kentlerde gerçekleşecek insansız konserin ilk durağının Perge olacağını kaydetti.
    ATAV ve DJ Burak Yeter işbirliğinde pandemi sürecinde hazırlanan 'Müzikle kal, Antalya'yı hayal et' projesinin devamı, tarihi noktalarda gerçekleşecek. Termessos, Sagalasos, Perge, Aspendos, Patara ve Alanya Kalesi'nde insansız konser verip sosyal medyada yayınlamayı planlayan Burak Yeter'in ilk durakğı Perge.
    Birkaç hafta önce Antalya Havalimanı'nda insansız konser çekimleri yaptıklarını hatırlatan Burak Yeter, videonun 24 saat içinde 500 bin, genel izlenmede ise 1.9 milyon kişiye ulaştığını hatırlattı. Dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan insanlarla etkileşime girmenin heyecan verici olduğunu anlatan Yeter, "Antalya'ya dikkat çeken projelerde görev almak beni mutlu ediyor. Şimdi sırada tarihi yerler var. Buralarda gerçekleşecek konserlerimizin videoları Youtube'de yayınlanacak. Milyonlarca insan bir tıkla konseri ve antik kenti izleyecek" dedi.
    Müziğin evrenselliği ve barışı temsil ediyor olmasının önemini vurgulayan ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege ise müzikle birlikte insanların buluştuğunu ve krize giden süreçlerin daha yaratıcı ve çözüm odaklı yönetilebildiğini söyledi. Yeliz Gül Ege şöyle konuştu;
    "Antalya Tanıtım Vakfı olarak deniz kum güneşin dışında bulunan değerlerimizi ön plana çıkartmak bizim daimi önceliğimiz. Her yıl takvim temamızda doğal zenginlikler ve kültürel miraslara öncelik verdik. Bu yılki takvim temamızda da UNESCO'nun geçici miras listesinde Antalya'da bulunan eserlerin konu edilmesinden yola çıktık. Bu proje Burak Yeter'in pandemi kısıtlamalarının olduğu dönemde Tünektepe'deki videosunu izlememle başladı. Sonrasında Tahtalı Dağı zirvesinde 'Doğada ve müzikle kal' mesajıyla dünyada ses getirdik. Ardından havalimanında uçakların duruyor olması çok üzücüydü. Apronda bir video hayal ettik ve çekim için girişimlerde bulunduk. Bir Airbus 330 önünde çekim yapmak bizlere nasip oldu. Proje Türkiye'de ses getirirken dünyada da farkındalık yarattı."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow