hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İranlı kadınların dayanışması

    İranlı kadınların dayanışması
    expand

    İranlı kadınların dayanışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da yaşayan İranlı kadınlar 'Antalya Aydınlanmış Kadın Topluluğu' çatısı altında birleşti, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü sanatla kutladı.

    İran Komşu Ülkeler Dostluk Derneği'nin de katkılarıyla tarihi Hadrianus Kapısı (Üçkapılar) önünde gerçekleşen sanat etkinliğine İranlı kadınların yanında Antalya'da yaşayan birçok ülkeden kadınlar da ilgi gösterdi.

    FIRÇAYLA ŞEKİLLER ÇİZDİLER

    İranlı kadın ressamların hazırladığı, üzeri iple sarılı sürpriz tablonun üst kısmındaki boşluğa, etkinliğe katılan yerli ve yabancı kadınlar ellerine fırça alıp, iplerin arasından istedikleri renkte boyalarla desen, resim ve çeşitli şekiller yaptı. Kadınlar, bir başka kâğıt tuval üzerine de renkli kalemlerle imzalarını attı.

    TABLODA KADIN FİGÜRLERİ

    Sürpriz tablo, bir süre sonra üzerinde sarılı ipler alkış eşliğinde kesilerek ortaya çıktı. Tabloda, özgürlüğü ifade eden üç kadın figürü, üzerlerinde de kadınların iplerin arasından fırçayla renklendirdiği mini desen ve resimler görüldü.

    İRAN KURABİYESİ İKRAMI

    İranlı yazar ve araştırmacı Sayeh Rahimi, İran Komşu Ülkeler Dostluk Derneği Başkanı Nazanin Hosseinzadeh, psikiyatrist Sima Saadat'ın kurucusu olduğu 'Antalya Aydınlanmış Kadın Toplumu' üyesi ve güne özel beyaz kıyafetler giyinen kadınlar, etkinlikte konuklara İran'a özgü kurabiye ikramında bulundu.

    DESTEK AĞI OLUŞTURULDU

    İran Komşu Ülkeler Dostluk Derneği Başkanı Nazanin Hosseinzadeh, topluluğun hedeflerini ve vizyonunu şöyle özetledi;

    "Topluluğumuz, Antalya'da yaşayan İranlı kadınların yeni ortam ve koşullarda bulunmalarına fırsat yaratıyor, farklı ülkelerden kadınlarımızla bir araya gelmelerini, yakınlaşmalarını sağlıyor. Bu destek ağımız, kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik özel durumlarda da destek oluyor, onları koruyor, sorunlarına çözüm üretiyor. Yine bu ağımız Antalya'daki göçmen kadınlarımızın güçlenmesine katkıda bulunuyor."

    Topluluğun kurucuları Sayeh Rahimi, Nazanin Hosseinzadeh, Sima Saadat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün önemine de değindi, dostluk-birlik-beraberlik mesajı verdi, "Kadınsız bir dünya, bir yaşam düşünülemez" dendi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow