hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'İranlılar Gecesi'nde bıçakla yaralamaya 8 yıl 1 ay hapis

    İranlılar Gecesinde bıçakla yaralamaya 8 yıl 1 ay hapis
    expand

    'İranlılar Gecesi'nde bıçakla yaralamaya 8 yıl 1 ay hapis

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da 'İranlılar Gecesi'nde çıkan kavgada yurttaşını kalbine yakın noktadan bıçaklayarak ağır yaralayan Emad Raei (30), 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 8 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.
    Olay geçen yıl 15 Temmuz tarihinde Muratpaşa ilçesinde bulunan Lara Beach Park'taki bir eğlence merkezinde meydana geldi. İranlıların düzenlediği partide, sahnede dans eden bir grup arasında önce tartışma, sonra kavga çıktı. Kavgada Emad Raei dudağından yaralandı. Görevlilerin araya girmesi ile kavga sonlandırıldı. Emad Raei ve arkadaşları eğlence merkezinden çıkarıldı. Olaydan 10 dakika sonra kavgaya karışan ve Emad Raei'yi dudağından yaraladığı iddia edilen Mehrdad Jahankhish (30), eşi ve arkadaşlarıyla işletmeden ayrıldı. 
    Mehrdad Jahankhish dışarıda bekleyen Emad Raei'nin yanına giderek, yaşananlardan dolayı özür diledi. Ancak Emad Raei elindeki bıçağı İranlı yurttaşının göğüs bölgesine sapladı. Kalbine yakın bir noktadan ağır yaralanan Mehrdad Jahankhish, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınan Emad Raei ise tutuklandı. Hastanede tedavi gören Mehrdad Jahankhish hayati tehlikeyi atlattıktan sonra taburcu oldu. 
    Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Emad Raei hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan dava açıldı. Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık Emad Raei, önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı, ardından cezası 13 yıla indirildi. Sanığa haksız tahrik indiriminde de bulunan mahkeme heyeti, cezayı 9 yıl 9 aya düşürdü. Emad Raei'nin yargılama sırasındaki olumlu tavır ve davranışlarını da takdiri indirim nedeni kabul eden mahkeme, cezayı 8 yıl 1 aya düşürerek, sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow