hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İş insanlarına online konferans

    İş insanlarına online konferans
    expand

    İş insanlarına online konferans

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Genç İşinsanları Derneği (ANTGİAD), online üye toplantısı gerçekleştirdi. İş insanları dernekleri arasında ilk kez kullanılan konuk konuşmacının katıldığı video konferans yöntemi, üyelerden olumlu ilgi gördü.

    Online toplantı konuğu Antalya Bilim Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarık Oğuzlu, salgının küresel çaptaki yansımalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Prof. Dr. Oğuzlu, virüsün sınır tanımazlığı ve çok kısa sürede dünyanın birçok farklı ülkesinde görülmesinin, küreselleşme sürecinin temel dinamiklerine yönelik itirazları yoğunlaştırdığını belirterek, "Zaman ve mekandan kaynaklanan engellerin kalkmasıyla insanların, malların, sermayenin, hizmetlerin ve teknolojinin hızlı bir şekilde ülkeler arasında dolaşımını ima eden küreselleşme artık daha fazla sorgulanıyor" dedi.

    Bunun iki önemli nedeni olduğunu aktaran Prof. Dr. Oğuzlu, şöyle konuştu:

    "Birincisi, karşılıklı bağımlılığın artması neticesinde dünyanın bir ucunda ortaya çıkan ekonomik kriz, doğal felaket ya da insani dram çok hızlı bir şekilde dünyanın diğer yerlerinde de hissediliyor. Uluslararası seyahatlerin kolaylaşması, vürüsün yayılmasının en önemli nedeni olarak kabul ediliyor. İkincisi, küreselleşme süreci küresel tedarik zincirlerinin merkezinde yer alan ve bu zincirin akışına yön veren devletleri güçlendirirken, diğerlerini adeta içeriden çürütüyor ve çok fazla dışa bağımlı hale getiriyor. Virüsün geriletilmesi bağlamında alınan tedbirler ulus- devlet olgusunu yakın gelecekte güçlendirecek gibi duruyor. Birçok farklı ülkede hayata geçirilen sokağa çıkma yasakları, sosyal mesafe koyma pratikleri, karantina ve benzeri uygulamalar ekonomik daralmalara ve krizlere neden olsa da ulus- devlet olgusunu güçlendiriyor."

    Koronavirüs salgınının güvenlikçi ve ekonomiye müdahele eden devlet algısını güçlendirebileceğini aktaran Prof. Dr. Oğuzlu, "Bundan böyle küreselleşme daha fazla dijital platformlara taşınırken, devletin fiziki dünyadaki varlığı daha görünür olacak. Fiziksel küreselleşme azalırken dijital küreselleşme artacak. Şu anda bütün dünya aynı sosyalleşme sürecini yaşıyor. Hepimiz birilerinin virüsün aşısını bulmasını dört gözle bekliyoruz. Krizle mücadelede başarı örneklerini merakla takip ediyoruz" dedi.

    VERİMLİ KONFERANS

    ANTGİAD Başkanı Osman Sert, iş insanları dernekleri arasında bir konuk eşliğinde ilk kez kullanılan video konferans yönteminin, farklı konumlarda olan dernek üyelerinin ortak paylaşımları açısından çok verimli olduğunu söyledi. Sert, "Bugün Prof. Dr. Tarık Oğuzlu hocamızın akademik öngörüsü ile üyelerimize vizyon katacak bir toplantı gerçekleştirdik. Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. En az hasarla sürecin sonlanmasını umuyoruz. Ekonomik sorunlar her ne kadar hayati önem taşısa da, öncelikli olarak vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde bu süreci atlatması en büyük temennimiz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow