hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstihdamda güç birliği protokolu

    İstihdamda güç birliği protokolu
    expand

    İstihdamda güç birliği protokolu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) arasında 'İş İstihdamı Yönlendirme Protokolü' imzalandı.

    Kepez Belediyesi'nin Kepez Kariyer İş Geliştirme Merkezi, istihdam gücünü şimdi de ATSO ile birleştirdi. 'İş İstihdamı Yönlendirme Protokolü' Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile ATSO Başkanı Davut Çetin arasında imzalandı. İmza töreninde konuşan Başkan Tütüncü, projelerine güç aktarımında bulunan ATSO Başkanı Çetin'e desteğinden dolayı teşekkür etti. Çok güzel bir projede paydaş olma niyetiyle bir araya geldiklerine değinen Tütüncü, gelinen noktada belediyelerin en önemli vazifelerinden birisinin, insanların iş, aş, ekmek beklentilerine cevap verilebiliyor olması gerektiğine değindi.

    'BÜYÜK HAYALLERLE YOLA ÇIKTIK'

    Kepez Kariyer İş Geliştirme Merkezi'nin, istihdama katkı sağlamak amacıyla yaklaşık son 6 aydır uygulanan yeni bir program, yeni bir çalışma, yeni bir yöntem olduğunu belirten Başkan Tütüncü, “İş ve istihdamı Geliştirme Merkezimiz büyük hayallerle, tek bir ufukla, yüce gönüllü arkadaşlarımızın gayretleriyle kurduğumuz çok özel bir hizmet birimimiz. Burada belediyemize istihdam için müracaat eden hemşehrilerimizi özel sektör başta olmak üzere, kamu kurumlarına ve çeşitli iş alanlarına iş sahalarına yönlendiriyoruz" dedi.

    ÇETİN: KEPEZ'İN ÇALIŞMASI HEYECANLANDIRDI

    ATSO Başkanı Davut Çetin de, Kepez Belediyesi'nin iş istihdam ofisi çalışmalarının kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi. Kepez Belediyesi'nin çok güzel bir sistem kurduğuna dikkati çeken Çetin, “En büyük sorunlarımızdan biri işsizlik. Türkiye'de işsizlik yüzde 10'un üzerinde. Bununla ilgili birçok kampanya yaptık, çok teşvik verdik. Özellikle bu yıl verdiğimiz teşviki hiçbir yıl vermedik. Karşılığına baktığımızda bütün illerde düşüş var. Sadece Antalya'da yükselme var. Antalya'nın Ocak ayından Haziran ayına turizm açısından bir yükselişi var. Haziran ayından diğer yılın haziran ayına baktığımızda istihdamda artış söz konusu. Bu çalışmalar çok önemli. Bu kadar işsiz varken, herkes kaliteli iş arıyor. Kepez Belediyesi'nin istihdam konusunda yaptığı çalışmayı çok önemli buluyorum. Biz de ATSO olarak elimizden gelen her türlü desteği Kepez'e vermeye hazırız. Hem ATSO Akademisi ile kişisel eğitimleri, hem de iş adamlarıyla buluşma anlamında her türlü işbirliğine hazırız" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından ATSO ile Kepez Belediyesi arasında 'İş İstihdamı Yönlendirme Protokolü' imzalandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow