hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IV. Murat Antalya'ya geliyor

    IV. Murat Antalyaya geliyor
    expand

    IV. Murat Antalya'ya geliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), Devlet Sanatçısı Besteci Okan Demiriş'in IV. Murat operasını Antalyalı sanatseverler ile buluşturmaya hazırlanıyor.
    Antalya DOB, 2010 yılında yaşamını yitiren Türk operasının büyük ustası, besteci ve orkestra şefi Okan Demiriş'in 'IV. Murat' operasının prömiyerini 2 Kasım Cumartesi saat 20.00'de gerçekleştirecek.
    3 Mayıs 1980 tarihinde, İstanbul'daki dünya prömiyerinin ardından 200 temsile yakın kapalı gişe sahnelenen ve Antalya DOB'taki provaları hızla devam eden üç perdelik eserin librettosu Turan Oflazoğlu'na ait. Haldun Özörten'in dekor ve kostümle bütünleşen bir reji anlayışı ile sahneye koyduğu 'IV. Murat' operasının dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Gazal Erten ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor.
    Osmanlı tarihinin fetihler dönemini, sarayın gizemli yaşamını ve henüz 11 yaşındayken Osmanlı Padişahı olan IV. Murat'ın yaşam öyküsünü anlatan eserde Antalya DOB orkestrasını şef Hakan kalkan yönetirken, Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek tarafından çalıştırılıyor.
    Besteci Okan Demiriş'in 2016 yılında yaşamını yitiren eşi, Türk Operası'nın efsanevi baş sopranosu Leyla Demiriş'e ithafen bestelediği 'IV. Murat' operasında, 'Sultan Murat' rolünü Erdem Baydar ve Engin Suna, 'Kösem Sultan' rolünü Arzu Aydoğdumu, Sevinç Bilgin ve Zişan Damcıoğlu, 'Sadrazam Topal Recep Paşa' rolünü Umut Tarık Akça, Serhat Konukman ve Ümit Burak Tekinay, 'Nef'i' rolünü ise Devrim Demirel ve Göksay Yaran sezon boyunca dönüşümlü canlandıracak.
    Fiyatları 15, 35 ve 50 TL arasında değişen eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com internet adresinden de temin edilebilir.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow