hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Jandarmadan motosiklet ve kask denetimi

    Jandarmadan motosiklet ve kask denetimi
    expand

    Jandarmadan motosiklet ve kask denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Levent YENİGÜN/ANTALYA, (DHA) - JANDARMANIN motosiklet kazalarında ölüm ve yaralanmaları önlemek amacıyla gerçekleştirdiği denetimlerde 3 bin 200 motosiklet kontrol edildi. Denetimde 380 sürücüye toplam 215 bin lira ceza kesildi, 80 motosiklet trafikten men edildi.

    Cumhurbaşkanlığı Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında, son dönemde meydana gelen motosiklet kazalarını ve kazalardaki ölüm ve yaralanmaları önlemek amacıyla, Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce denetim yapıldı. Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından uygulanmaya konulan 'Kaskımla Güvendeyim' projesi kapsamında 20- 25 Ekim'de motosiklet ve kask denetimi gerçekleştirildi.

    Motosikletli Jandarma Trafik Hızır Timlerince yapılan kontrollerde 3 bin 200 motosiklet kontrol edildi. Kask takmayan, kurallara uymayan ve evrakları eksik olan 380 sürücüye toplamda 215 bin lira para cezası uygulandı. Denetimlerde 80 motosiklet trafikten men edildi, alkollü olarak motosiklet kullanan 5 sürücünün de sürücü belgesi alındı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow