hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Kadife Çiçekleri' seyirciyle buluştu

    Kadife Çiçekleri seyirciyle buluştu
    expand

    'Kadife Çiçekleri' seyirciyle buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Antalya Şehir Tiyatroları (AŞT), Pulitzer ödüllü 'Kadife Çiçekleri' oyunu ile seyirciyle buluştu. Atatürk Kültür Merkezi'nde pandemi önlemleri kapsamında tiyatroseverle buluşan oyun duygu dolu anlar yaşattı.
    AŞT, Amerikalı yazar Paul Zindel tarafından 1971 yılında kaleme alınan ve yazara Pulitzer ödülü kazandıran 'Kadife Çiçekleri' oyunu ile seyirci karşısına çıktı. Oyunun prömiyeri Atatürk Kültür Merkezi Aspendos salonunda gerçekleşti. Pandemi önlemleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'ne girişte ateş ölçümü ve HES kodu kontrolü gerçekleştirildi. İzleyiciler bir koltuk boş bırakılacak şekilde oluşturulan oturma düzeniyle oyunu izledi.  
    OYUNCULAR AYAKTA ALKIŞLANDI
    Yalnızca kadın oyuculardan oluşan kadrosuyla izleyicilere unutulmaz bir tiyatro keyfi yaşatan Kadife Çiçekleri'nin yönetmen koltuğunda ise tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Şebnem Sönmez yer aldı. Performansları ile beğeni toplayan AŞT oyuncuları oyun sonunda ayakta alkışlandı.
    YILDIZ KENTER'İMİZE SELAM OLSUN
    Oyun sonunda sahnede seyircileri selamlayan yönetmen Şebnem Sönmez, “Hepimiz tek tek bütün canımızla, bütün nefesimizle, var olan her şeyimizle inancımızla buradayız. Birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız olan bu zor günlerde tiyatroya geldiğiniz, bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte Yıldız Kenter'imize selam olsun" dedi. 
    PULİTZER ÖDÜLLÜ OYUN
    Yazıldığı günden bu yana dünyanın dört bir yanında defalarca sahnelenen Pulitzer ödüllü Kadife Çiçekleri, Yazar Zindel'in yoksulluk içindeki çocukluk günlerinden ve annesinden etkilenerek yazdığı beş kişilik bir kadın oyunu. Seyirciler oyunda kadınlardan oluşan bir aile hayatına tanık oluyor. Oyunun konusu ise şöyle: Babadan kalma eski manav dükkanını bir eve dönüştürmüş olan Beatrice, iki kızı ile geçim sıkıntısı içinde yaşar. Bütçeye katkı sağlamak için evde yaşlı hastalara bakmaktadır.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow