hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadın çiftçiler akademili olacak

    Kadın çiftçiler akademili olacak
    expand

    Kadın çiftçiler akademili olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fulya Sarvan tarafından hazırlanan ve kadın çiftlerin eğitim almasını sağlayacak 'Kadın Çiftçi Akademisi Projesi' kabul edildi.
    ATSO sahipliğinde düzenlenen imza törenine ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Yönetim Kurulu Üyesi Nilay Akbaş Tarakçı, TOBB Antalya Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Serap Kocaoğlu, Döşemealtı Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Karayel ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel katıldı.
    Kadın girişimciliğine ATSO olarak her zaman büyük önem verdiklerini ifade eden ATSO Başkanı Davut Çetin, Kadın Girişimciler Kurulunun çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Antalya'da kadın girişimciliğinin gelişmesi için yapılacak her çalışmanın sonuna kadar arkasında duracaklarını da belirten Başkan Çetin, "TOBB Antalya KGK İcra Kurulu Üyemiz Prof. Dr. Fulya Sarvan'ın hazırlandığı bu proje ile kırsal kesimde yaşayan ve üreten kadınlarımızı destekleyeceğiz. Projenin bir an önce hayata geçmesi için çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.
    19 İLÇEDE UYGULANACAK
    Antalya'da tarımsal üretime dahil olan kadın çiftçilere dayalı zihinsel ve pratik dönüşümü sağlamak üzere hayata geçecek projenin ilk olarak Döşemealtı'nda başlatılmasına karar verildiğini söyleyen Davut Çetin, “Bu projenin ilerleyen dönemlerde 19 ilçesinin tamamında uygulanmasını istiyoruz" dedi.
    AÜ AKADEMİSYENLERİ EĞİTİM VERECEK
    Proje kapsamında Akdeniz Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından çiftçi kadınlara iyi tarım uygulamaları, tarımsal işletmecilik, çiftçi örgütlenmeleri, kadın sağlığı ve kadın hakları, temel bilgisayar becerileri gibi eğitimlerin verileceğini belirten Başkan Davut Çetin, “Bu eğitimlerden sertifika alacak kadın çiftçilerimiz daha sonra Döşemealtı Belediyesi'nin kadın kooperatifine ya da sertifikalı kadın çiftçilere tahsis edeceği satış yeri ve pazar yerlerinde ürünlerini pazarlama olanağı bulacak. Bu da kırsal bölgelerde üreten kadınlarımızın ürünlerini pazarlaması için çok önemli bir fırsat olacaktır" diye konuştu.
    Döşemealtı Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, ilçe olarak kadın girişimciliğine verilen destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Antalya Kadın Girişimciler İcra Kurulu ile daha önce de ortak projeler geliştirdiklerini dile getiren Özdemir, kadın girişimciliğini ön plana çıkarmak için üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını belirtti.
    TOBB Antalya Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Serap Kocaoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Karayel ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel de projenin kadın girişimciliği için önemine değinerek projeye emeği geçenlere teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow