hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadınlar için koordinasyon merkezi

    Kadınlar için koordinasyon merkezi
    expand

    Kadınlar için koordinasyon merkezi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 'Kadınlar Buluşması'nda ilçede kadın koordinasyon merkezi açacaklarını söyledi.

    Kepez Belediyesi'nin, ilçedeki kadınları eğlenmeleri, sosyal bir ortamı paylaşmaları amacıyla her ay farklı bir semtte gerçekleştirdiği 'Kadınlar Buluşması' etkinliği bu ay Gündoğmuş Mahallesi'nde yapıldı. Bir düğün salonunda yapılan ve yoğun bir katılımın olduğu etkinlikte kadınlara, belediyenin gezici sağlık TIR'ında göz taraması hizmeti de sunuldu.

    'KADINLARIN BELEDİYESİYİZ'

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de buluşmaya katılarak, kadınlara yönelik projelerini anlattı. Kepez'in, yeni döneminde her yanı ve yönüyle çok daha güzel olacağını belirten Başkan Hakan Tütüncü, "Bu güzelliği kadınlarımızla yakalayacağız. Her zaman söylüyorum; Bir kadın dünyaya bedeldir. Bir kadının gücü bütün dünyayı değiştirmeye yeter. Kepezli kadınlarımızın gücünü artırdığımızı hissettiğimiz andan itibaren bizim gidemeyeceğimiz hedef yoktur. Kepezli kadın kardeşlerim, bugüne kadar hep bizi desteklediler. Seçim sandığında da oylarıyla desteklediler. Çarşıda, sokakta karşılaştığımızda sevgileri ve saygılarıyla desteklediler. Biz de bu desteklere karşılıksız kalamadık. Daha çok çalışma azmini onlardan alıyoruz. Durmadan, yorulmadan, dinlenmeden çalışıyoruz. Şimdi yeni hedeflerle, hep birlikte geleceğe yürüyoruz" diye konuştu.

    'KADINLARIN MUTLULUĞU İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

    "Yapacak işlerimiz, Kepez için hayallerimiz bitmedi" diyen Tütüncü, “Kepezli hemşehrilerimizden aldığımız destekle çok çalışmaya, Kepez'i daha da geliştirmeye devam edeceğiz. Daha güzel bir Kepez meydana getireceğiz. Yeni dönemde kadın koordinasyon merkezimiz göreve başlayacak. Bu merkezimiz kadınlarımız için kültürden sanata, eğimden sosyal faaliyetlere kadar birçok alanda hizmet verecek" dedi.

    'KARAR ALMA MEKANİZMASINDA KADINLAR DA OLACAK'

    Hakan Tütüncü, yeni dönemde belediye meclisinde kadın üye sayısını artırdıklarına da işaret ederek, “Yeni dönemde kadınlarımızın eli şehre daha çok değecek. Karar alma mekanizmalarında kadın kardeşlerimize de yer açtık. Belediye meclis üyesi listemizde 6 kadına da yer verdik. Bu dönem meclisimizde partimden 2 kadın üye vardı. İnanıyorum ki, yeni mecliste kadın üye sayımız 5 olacak. Kepez Belediye Meclisi'nde kadın üye sayımız 2,5 kat artacak. Yeni dönemde kadının eli şehre daha çok değecek. Kadının elinin değdiği yer cennetten bir köşe olur" diye konuştu.

    Kepez'de kadınlara iş ve aş var

    Başkan Tütüncü, kadınlara yönelik yapacağı çalışmalarla ilgili şunları kaydetti:

    "Yeni dönemimizde kadınlarımız aile ekonomilerine daha çok katkı sağlayacak. Kadınlarımız, meslek edindirme kurslarımız AKMEK ile bir sanata ve meslek öğrenmeye yönlendirdik. Yeni dönemde en önemli hedefimiz iş garantili meslek edindirme kurslarının sayısını artırmak olacak. İş birliği yaptığımız kurumlarla birlikte açtığımız kurslarda kadınlarımız hem meslek öğreniyor hem de ücret alıyorlar. Kurs bittikten sonra ise işleri hazır. Bu çalışmayı genişleteceğiz. El ürünlerini pazarlamak isteyen kadınlar için kooperatifler kuracağız. Kırsal mahallelerimizde tarımla uğraşan kadınlarımıza destek vereceğiz. DokumaPark'ta, el emeği pazarımızı açtık. 3. Dönemimizde kadın emeğinin ekonomiye dönüştüğü el işi göz nuru eserlerin pazara sunulduğu semt el emeği pazarları açacağız."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow