hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaleiçi Festivali'nin onur konuğu Ukrayna

    Kaleiçi Festivalinin onur konuğu Ukrayna
    expand

    Kaleiçi Festivali'nin onur konuğu Ukrayna

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Ukrayna Antalya Başkonsolosluğu'nun Ukrayna Anayasası'nın kabulünün 23'üncü yıldönümü dolayısıyla düzenlediği resepsiyonda, 4'üncü Kaleiçi Old Town Festivali'nin onur konuğu ülkesinin Ukrayna olacağını ilan etti.

    Başkan Uysal, Ukrayna Antalya Başkonsolosluğu Viacheslav Khomenko ev sahipliğinde Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenen Ukrayna Anayasası'nın 23'üncü kabul yıldönümü resepsiyonuna katıldı. Resepsiyonda konsolosluk yetkililerinin yanı sıra Antalya'da yaşayan çok sayıda Ukrayna vatandaşı da yer aldı.

    Günün anısına Başkonsolos Khomenko, Başkan Uysal'a ülkenin geleneksel kıyafeti vışıvanka hediye etti. Başkan Uysal, hediyeyi iki ülke arasındaki dostluğun sembolü olarak aldığını söyledi.

    Muratpaşa Belediyesi'nin her yıl farklı bir ülkeyi onur konuğu olarak ağırladığı Kaleiçi Old Town Festivali'ne 4'üncü yılda Ukrayna'nın 'onur konuğu ülke' olarak katılacağını belirten Başkan Uysal, “Ukrayna'yı festivalimizde konuk edeceğiz. Dostluğumuzu ve komşuluğumuzu daha da pekiştireceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow