hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaleiçi'nde 'Konak Konserleri' devam ediyor

    Kaleiçinde Konak Konserleri devam ediyor
    expand

    Kaleiçi'nde 'Konak Konserleri' devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - TARİHİ Kaleiçi'nde ayda bir gerçekleştirilen 'Konak Konserleri' projesi kapsamında 'Alman Lıedleri Akşamı' adıyla klasik müzik konseri verildi.

    Helenistik döneme ilişkin anıt eserlerin yer aldığı Kaleiçi Kauçuk Otel bünyesindeki Türk resim sanatının değerli eserlerinin de sergilendiği 'Re22 Kültür ve Sanat Evi'ndeki konserlerde bas bariton Melih Tebretmez, piyano sanatçısı Anna Tebretmez, keman sanatçısı Demet Emen sahneye çıktı.

    Gecede ilk olarak Anna Tebretmez (piyano) ile Melih Tebretmez (bas bariton) sahne aldı. İkinci bölümde Anna Tebretmez (piyano) - Demet Emen (keman) ikilisi, son bölümde de üç sanatçı bir arada izleyici karşısına çıktı.

    Solistler, Alman besteciler Gustav Mahler Kindertotenlieder ile W. Amadeus Mozart'ın 'Le Nozze di Figaro', 'La Clemenza di Tito' adlı eserlerinden bölümler ve aryalar seslendirdi. Klasik müzik severlere Alman müzikleriyle keyifli bir akşam yaşatan solist sanatçılar, yoğun ilgi gördü. 'Re22 Kültür ve Sanat Evi işletmecisi Rengin Ekmekcioğlu, sanatçılara çiçeklerle teşekkür etti.

    Rengin Ekmekçioğlu, konakta 9 Ekim Çarşamba 'Cas Faslı', 6 Kasım Çarşamba 'Parmak Uçlarında Romantizm', 18 Aralık Çarşamba ise 'Yeni Yıl' adlı konserlerin verileceğini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow