hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kanseri sanatla yeniyor

    Kanseri sanatla yeniyor
    expand

    Kanseri sanatla yeniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da yaşayan emekli öğretmen Elmas Çalışkan, bir yandan kanser tedavisi görürken diğer yandan fırçasını elinden bırakmayıp resim üretiyor. Çalışkan, ilk kişisel resim sergisini açmanın heyecanını yaşadı.
    Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) yöneticilerinin desteğiyle bir alışveriş merkezi sanat galerisinde yağlıboya çalışması eserlerini sanatseverin beğenisine sunan Elmas Çalışkan, sanatın her dalının kanser hastalığını yenmenin en iyi, en etkili, en güçlü ilacı olduğuna inandığını söyledi. Çalışkan, kanseri sanatla yenmeye kararlı olduğunu belirterek, şöyle dedi:
    "Sağlığım bozulduğunda doktorlarım kanser teşhisi koyup ameliyat, kemoterapi ve ışın terapisinden bahsedince derin bir üzüntü ve düşünceye kapıldım. Huzurlu, mutlu yaşam için sağlığın ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi anladım. Özel bir hastanede tedavim başlamıştı. Hastanenin sanat ünitesinde elime fırça alıp tuval başına geçtim, resim yapmaya, eserler üretmeye başladım. Aldığım eğitim sayesinde birbirinden güzel tablolar ortaya çıkarınca yaşama daha sıkı sarıldım. Renkler bana hastalığımı unutturdu, yeniden dünyaya geldiğimi hissettirdi. Benimle birlikte yağlıboya ve akrilik boya teknikleriyle resim yapan hastalar olarak bir de sanat grubu oluşturduk, 'Büyülü Fırçalar' adını verdik. Ürettiğimiz eserleri alışveriş merkezlerinde, Cam Piramit ve sanat galerilerinde sergiledik. Bugün de ilk kişisel sergimi açmanın büyük heyecanını ve gururunu yaşıyorum."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow