hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karaloğlu: Camiler İslam toplumu için hayatın merkezidir

    Karaloğlu: Camiler İslam toplumu için hayatın merkezidir
    expand

    Karaloğlu: Camiler İslam toplumu için hayatın merkezidir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İl Müftüsü Osman Artan, il müftü yardımcıları ve merkez ilçe müftülerini makamında kabul etti.

    Ülkemizde her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası çeşitli etkinliklerle anılıyor. Vali Münir Karaloğlu, hafta münasebetiyle İl Müftüsü Osman Artan, il müftü yardımcıları ve merkez ilçe müftülerini makamında kabul edip haftalarını kutladı.

    Tarih boyunca bütün dinlerin mabetleri olduğuna dikkat çeken Vali Karaloğlu, camileri dini hizmetlerin yürütüldüğü en önemli kurum olarak nitelendirdi. Camilerin milletimiz adına da çok önemli bir yeri olduğunu belirten Vali Karaloğlu, “Camiler İslam toplumu için hayatın merkezindedir. Şehirlerin de merkezindedir. İnsanların buluşma ve kaynaşma noktalarıdır. Camileri sadece bir ibadethane olarak görmemeliyiz. Peygamber efendimizden bu yana camiler ibadethane olması yanı sıra, birer okul, meclis binası, misafirhane, toplantı salonu gibi çeşitli amaçlarla da kullanılıyordu. Onun için camilerimizi daha işlevsel hale getirmeliyiz. Camilerimiz gençlerle ve kitaplarla dolan yaşam merkezi olmalı" diye konuştu.

    Camileri yeniden şehirlerin ve toplumun merkezine dönüştürmek için din görevlilerinin büyük sorumluluğu olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, tüm din görevlilerinin haftalarını kutlayıp, görevlerinde başarılar diledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow