hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karatay Medresesi'nde bilim söyleşileri

    Karatay Medresesinde bilim söyleşileri
    expand

    Karatay Medresesi'nde bilim söyleşileri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Karatay Medresesi'nde düzenlediği 'Medeniyet Dili Türkçe' konulu söyleşiye katılan Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan, Türkçe'nin tüm dünyada geçerli bir dil olma potansiyeline sahip olduğunu belirterek, “Bir dilin yaygınlaşması için en büyük görev sanatçılara düşer" dedi.

    Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtım Dairesi Başkanlığı, bilim, sanat, edebiyat ve felsefe söyleşileri ile Antalyalıları bilim insanlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kaleiçi'ndeki Karatay Medresesi'nde söyleşi programı düzenlendi. Karatay Medresesi'nde her ay iki bilim insanını Antalyalılarla buluşturacak söyleşi dizisinin ilk konuğu, Akdeniz Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan oldu. Doğrucan, 'Medeniyet Dili Olarak Türkçe' konulu söyleşi gerçekleştirdi.

    BİR DİLİN YAYGINLAŞMASI SANATLA OLUR

    Türkçede en önemli belirleyicinin, fiil olduğunu ifade eden Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan, “Fiil yapısı değişmedikten sonra bin yıl önce konuşulan Türkçeyi anlayabildiğimiz gibi bin yıl sonra konuşulacak olanı da anlayabiliriz. Bu yapısından dolayı bilimde, felsefede ve sanatta Türkçe tüm dünyada geçerli bir dil olma potansiyeline sahiptir. Bunu sağlamak için de çok çalışmamız gerekir. Bir dilin yaygınlaşması için en büyük görev bilim insanlarından ziyade sanatçılara düşer. Çünkü çok daha geniş kitlelere hitap edebilirler. Bugün İngilizcenin tüm dünyada konuşulmasının nedeni dillerini en çok kültür sanat yoluyla başka toplumlara entegre etmeleridir" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow