hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    80 günlük arkadaşlığı kitaba dönüştürdü

    80 günlük arkadaşlığı kitaba dönüştürdü
    expand

    80 günlük arkadaşlığı kitaba dönüştürdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde çay ocağında çalışan Kemal Yıldırım (42), Antalya'da ilginç bir kişiyle yaşadığı 80 günlük dostluğunu kitaba dönüştürdü. Yıldırım, arkadaşlığını Kaş'a bağlı Patara Mahallesi Yalı mevkisindeki bir mezarlıkla özdeştirdi.

    Kaş'a bağlı İslamlar Mahallesi Akbel mevkisindeki bir kahvehanede çay ocağı ustası olarak çalışan Kemal Yıldırım, 2001 yılında Antalya'nın tarihi Kaleiçi Semti'ndeki bir meyhanede çalışmaya başladı. Her gün Karaalioğlu Parkı'na güneşin batışını izlemeye gittiği sırada 'Ocak Aralık' adlı bir kişiyle tanıştı. Kemal Yıldırım bu kişiyle 80 gün boyunca aynı noktada görüştü. Yıldırım daha sonra bu arkadaşlığını kitaba dönüştürerek, 'Makmara Mezarlığı' adlı 192 sayfalık roman yazdı.

    Kemal Yıldırım, "Ben sigara içiyordum. Her sigarayı çekişimde o da derin bir nefes alıyordu. Sigara ikram ettim. Ama onurundan almadı. Her gün aynı saatte o da gelmeye başladı. Bir gün bir sigara yaktım. 'Eyvah babam geliyor' diyerek bir refleksle ona verdim. İçine çekerek içti. O gün kim olduğunu anlattı. 80 gün aynı yerde buluştuk. Her gün bana 'belki yarın gelemem, hakkını helal et' demeye başladı. Çok ezilmiş, çile çekmiş bir insandı. 81. gün gelmedi. Oradaki kalabalıktan bir kişinin bir gün önce burada intihar ettiğini konuştuğunu duydum. Herkes yorum yapıyordu. Hırsız mıydı, katil miydi, yoksa terörist miydi bilmiyorum. Adını sorudum, 'Ocak Aralık'mış dediler. O an yıkıldım. Dünyanın çile çekmiş en güzel insanıydı. Ben bu insanı yaşatmaya karar verdim. 5 yıl boyunca daha sonra aynı yerde, her gün Karaalioğlu Parkı'nda oturdum. Konuştuklarımızı kafamda yeniden düşündüm. Notlar aldım. Patara Mahallesi'nin Yalı mevkisindeki Likya ve Roma Mezarlığı olan bugün de mezarlık olarak kullanılan Makmara Mezarlığı ile 80 günlük dostluğu özdeştirerek 'Makmara Mezarlığı' adlı 192 sayfalık romanımı yazdım. Kitabımın gelirinin yüzde 50'sini LÖSEV ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışladım. Kitabımın devamı olan 'Makmara Sen Görürsün' adlı ikinci kitabımın da hazırlığını yapıyorum. Kısa sürede okurlarımla buluşacak" dedi.

    İlkokul mezunu olan yazar Kemal Yıldırım, yazmaya devam edeceğini, ölümünden sonra da kitaplarının tüm gelirini LÖSEV ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlayacağını söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow