hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antik kentte bayram coşkusu

    Antik kentte bayram coşkusu
    expand

    Antik kentte bayram coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki Likya Birliği'nin başkenti olan Patara Antik Kenti'nde bulunan Likya Birliği meclis binasında, ilk kez Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutladı.

    Likya Birliği meclis binasının önünde, Patara Antik Kenti Kazıları Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık öncülünde yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına, Patara İlkokulu ve Ova Mahallesi Ömer Halisdemir İlkokulu'nun 260 öğrencisi katıldı. Kutlamaları okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve yaklaşık 600 vatandaş izledi.

    Tören saygı duruşu ile başladı ardından İstiklal Marşı okundu. Sonrasında iki okulun öğrencileri şiirler okudu. İki okul ve dışarıdan gelen folklor grupları, Türkiye'nin çeşitli yörelerinden halk oyunlarını sergiledi. Çalan oyun havaları ile vatandaşlar bayram coşkusuna eşlik etti. Törenin ardından düzenlenen kermeste ailelerin getirdiği yiyecekler iki okula gelir sağlamak amacıyla satışa sunuldu.

    Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Patara İlkokulu Müdürü Pırıl Arıkan yaptı. Arıkan, "TBMM'nin açılışının ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99. yılında, ülkemizdeki en anlamlı kutlamalardan birini yapıyoruz. Dünyanın en demokratik meclisi olarak bilinen, Likya Birliği meclis binasında ülkemizin çocuklarımıza armağan ettiği demokrasi bayramını kutluyoruz. Bu topraklar Amerikan Anayasası'na kaynaklık etmiş demokrasinin yaşadığı topraklar. Bu topraklarda çocuklarımız ülkesine, Atatürk'ün kurduğu demokrasiye sahip çıkıyor" dedi.

    Patara Kazıları Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık da "Demokrasinin doğduğu Anadolu topraklarında, Likya Birliği'nin başkentinde, TBMM tarafından sahip çıkılarak restore edilen dünyanın ilk demokratik meclisinde bir bayram kutlamasına ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyorum" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow