hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupalı tur operatörleri Kalkan'da

    Avrupalı tur operatörleri Kalkanda
    expand

    Avrupalı tur operatörleri Kalkan'da

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- AVRUPALI tur operatörlerinin temsilcileri Kalkan'da faaliyet gösteren turizmcilerin davetiyle Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Kalkan'ı ziyaret etti.

    Merkezi Almanya'nın Hessen Eyaleti'ndeki Offenbach şehrinde bulunan bir firmanın çatısı altında, Almanya, Avusturya, Hollanda ve İsviçre bölgesinde faaliyet gösteren Avrupalı tur operatörlerinin temsilcileri Kalkanlı bazı turizmciler tarafından bölgeye davet edildi. 65 kişilik heyetten oluşan Avrupalı tur operatörlerini Kalkan'da, Kaş Belediye Başkan Vekili Hüseyin Sertçelik, turizmciler Aslan Uzun ve Özgür Özdemir ile diğer turizmciler karşıladı. Tur operatörü temsilcileri Kalkanlı turizmcilerle toplantıda bir araya geldi. Toplantının ardından gruba Kalkan'daki oteller, villalar, Kalkan'ın kent merkezi gezdirildi ve tanıtım yapıldı. Grupla daha sonra Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti de gezildi.

    Kaş Belediye Başkan Vekili Hüseyin Sertçelik, "Kalkan ve Kaş yöresi bundan 15 yıl öncesine kadar Alman turistlerle dolu idi. Alman turistlerin tercihiydi. Ancak Alman turistler büyük oranda bu bölgeye gelmemeye başladı. Birçok Alman dostumuz bölgemizde yerleşik olarak yaşıyor. Ancak bölge en güzel turizmi o yıllarda yaptı. Biz, sizler aracılığı ile tekrar Alman turistleri yoğun olarak Kalkan'da, Kaş'ta, Patara'da ağırlamak istiyoruz. Biz bölge olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İdare olarak, turizmciler olarak hazırız. Alman konuklarımızı bekliyoruz" dedi.

    Offenbach şehrinde bulunan bir firmanın Başkanı Yıldıray Güleç de "Biz bünyesinde 700 acenteyi barındıran bir kuruluş ve örgütlenmeyiz. Başta Almanya olmak üzere Avusturya, Hollanda, İsviçre, Belçika ve başka bazı Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteriyoruz. Çoğunluğu Türk acentelerinden oluşuyor. Kalkan'a ilk kez geldik. Gelirken Demre'yi ve Kaş'ı gördük. Buralarda böyle tarihi ve doğal zenginliklerin olduğunu ilk kez görme olanağımız oldu. Özellikle batı Avrupalı turiste hitap edecek her şey burada mevcut. Grubumuz başta Kalkan olmak üzere bu yöreye yapacağımız anlaşmalardan sonra mutlaka turist gönderecek. İnanıyorum ki birlikte yapacağımız çalışmalarla Kalkan başta Alman konukları olmak üzere batı Avrupalı konukları ile eski günlerine dönecek" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow