hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyhan Cenkçi Kaş'ta anıldı

    Beyhan Cenkçi Kaşta anıldı
    expand

    Beyhan Cenkçi Kaş'ta anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANKARA Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Beyhan Cenkçi, ölümünün 27. yılında Antalya'nın Kaş ilçesindeki mezarı başında anıldı.

    Beyhan Cenkçi için ölümünün 27. yıl dönümünde, mezarının bulunduğu Kaş Yüzbaşı Hasan Fehmi Sokullu Mezarlığı'nda bir tören düzenlendi. Törene Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Başkan Yardımcısı Ercan Aydemir, Mali Sekreter Mustafa Yoldaş, Genel Sekreter Ümit Gürtuna, yönetim kurulu üyeleri, gazeteciler Fethi Akkoç, Can Pulak, eski Kaş Belediye Başkanı Emin Erdem, Kaş eski Turizm Müdürü Mustafa Aydın, Cenkçi'nin dostları ve Kaşlılar katıldı.

    Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, "Vefalı dostlarım, dünyada unutulmaya, kaybolmaya başlamış vefa duygusunu bugün yaşatmak üzere buradasınız. 1997 yılında kaybettiğimiz büyük ustamızı, basının duayeni Beyhan Cenkçi'yi ölümünün 27. yılında anmaya gelerek, onun ne kadar vefalı dostları olduğunuzu gösterdiniz. Buraya her yıl gelişimizin nedeni, kaybolmaya yüz tutmuş bir duyguyu yaşatmak. Bu duygunun adı vefa. Vefa insanlar için yaşatılması gereken güzel bir duygudur. Biz de 27 yıldır bu duyguyu kuşaktan kuşağa taşımak için buradayız. Merhum Beyhan Cenkçi'ye yüreğimde çok fazla sevgi ve saygı var. Beyhan Cenkçi, basın dünyasına önemli hizmetler vermiş, bu uğurda hapis yatmış yürekli ve onurlu, basın dünyasında örgütlenmeyi sağlamış bir gazeteciydi. Onun şiarı 'Gazeteciler susarsa toplum susar' idi. Aynı zamanda iyi bir dost, iyi bir insandı. İnsan ömrü sanıldığı kadar uzun değildir. Önemli olan ölümünden 27 yıl sonra mezarı başında, bu kadar vefalı dostlar tarafından anılmayı, hatırlanmayı hak edebilmektir. Evet unutulmadı ve anılmayı hak ediyor. Kaş'ın gelişimi ve tanıtımı için her şeyi yaptı. Çünkü Kaş'ı ve Kaşlıları çok severdi. Kaş onun için çok özel bir yerdi. Keşke daha çok yaşasaydı da Kaş'ın bugünü görebilseydi. Umarım çok utlu olurdu. Gazeteciler Cemiyeti olarak onu her yıl 17 Mart günü Kaş'ta anmayı görev ve sorumluluk olarak gördük" dedi.

    Eski Kaş Belediye Başkanı Emin Erdem de "Beyhan Cenkçi, Kaş aşığı bir insandı. Kaş'ın bugüne gelmesinde, tanıtımında, turizminde çok büyük emeği var. Kaşlılar olarak onun çok yardımını gördük. Kaş'ın tarihini, doğasını, denizini ilk keşfedenlerden biri Beyhan Cenkçi'dir. Yaşamının önemli bir bölümünü Kaş'a adayan Cenkçi'yi, Kaşlılar olarak bir kez daha saygıyla, sevgiyle anıyoruz" diye konuştu.

    Beyhan Cenkçi, 1935 yılında Bursa'da doğdu. Ankara Gazeteciler Cemiyeti'nin 25 yıl aralıksız başkanlığını yaptı. Cumhurbaşkanı tarafından 1980 yılında Cumhuriyet Senatosu'na kontenjan senatörü olarak atandı. 1970 yılından sonra Kaş'a yerleşti. Kaş'ın Türkiye'de ve dünyada tanıtımına öncülük etti. 17 Mart 1993 yılında Ankara'da yaşamını yitirdi. Vasiyeti üzerine Antalya'nın Kaş ilçesinde toprağa verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow