hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cenkçi Kaş'ta anıldı

    Cenkçi Kaşta anıldı
    expand

    Cenkçi Kaş'ta anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANKARA Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı Beyhan Cenkçi, ölümünün 26'ncı yılında Antalya'nın Kaş İlçesi'ndeki mezarı başında anıldı.
    Beyhan Cenkçi için Antalya'nın Kaş ilçesinde Yüzbaşı Hasan Fehmi Sokullu Mezarlığı'nda anma töreni düzenlendi. Törene, Kaş Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Başkan Yardımcısı Ayhan Aydemir, Genel Sekreter Ümit Gürtuna, Mali Sekreter Mustafa Yoldaş, Denetim Kurulu Başkanı Doğan Bulgun, gazeteci Can Pulak, Ertürk Yöndem, Savaş Kıratlıoğlu, eski Kaş Belediye Başkanı Emin Erdem, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın, Cenkçi'nin yeğeni Cenk Cenkçi, eşi Sema Cenkçi, kızı Mavi Cenkçi, yakınları, gazeteciler katıldı.
    Törende konuşma yapan Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, "Beyhan Cenkçi'ye yüreğimde çok fazla sevgi ve saygı var. Buraya her yıl gelişimizin bir başka nedeni de kaybolmuş bir duyguyu yaşatmak. Bunun adı, vefa. Vefa insanlar için güzel bir duygudur. Çenkçi iyi bir  gazeteci olduğu kadar, aziz bir dost, iyi bir insandı. İnsan ömrü sanıldığı kadar uzun değildir. Önemli olan insanın ölümünden 26 yıl sonra mezarı başında bu kadar dost tarafından anılmayı, hatırlanmayı hakedebimektir" dedi.
    Cenkçi'nin yeğeni cenk Cenkçi'nin kızı Mavi Cenkçi de mezara çiçek bıraktı. Cenkçi için, Kaş Merkez Süleyman Çavuş Camisi'nde öğle namazının ardından mevlüt okutuldu. Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin ve yönetim kurulu üyeleri, Kaş Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Erdoğan'a gençler için spor malzemesi hediye etti.
    Beyhan Cenkçi, 17 Mart 1993'te Ankara'da vefat etti. Vasiyeti üzerine çok sevdiği ve yaşamının bir bölümünü geçirdiği Antalya'nın Kaş İlçesi'nde toprağa verildi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow