hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denize 15 bin yavru balık bırakıldı

    Denize 15 bin yavru balık bırakıldı
    expand

    Denize 15 bin yavru balık bırakıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde denizlerde balık sayısını ve balık çeşitliliğini artırmak amacıyla denize 15 bin yavru balık bırakıldı.
    Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı merkezi Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Beymelek Mahallesi'nde bulunan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü'nde üretilen 15 bin yavru levrek balığı, Kaş eski Yat Limanı'ndan denize bırakıldı. 'Geleceğimiz için kaynaklarımızı balıklandırıyoruz' projesi kapsamında düzenlenen törene Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Enstitü Müdürü Serkan Erkan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Göktaş, Vakıf Müdürü Ayhan Yıldırım, enstitü çalışanları ve Kaşlılar katıldı.
    15 bin yavru levrek balığı, Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü'nden özel bir tankerle Kaş'a getirildi. Ardından kovalarla ilaçlı tanklara alınan balıklar, daha sonra deniz suyu bulunan tanklarda bir süre uyum sağlaması için bekletildi. Ardından tekrar kovalara alınan yavru balıklar törene katılanlar tarafından Akdeniz'in mavi sularına bırakıldı.
    Enstitü Müdürü Serkan Erkan, "Enstitü olarak yavru balık üretimi konusunda bilimsel çalışmalar yaparak, sektöre öncülük ediyoruz. Enstitümüzde yoğun olarak çupra ve levrek yavrusu üretiyoruz. Bugün de ürettiğimiz yavru balıkların 15 bin tanesini Kaş'ta denize bırakıyoruz. Bu bıraktığımız yavru balıklarla denizlerimizdeki doğal yaşama katkı sağlamak istiyoruz. Bakanlığımız, Türkiye'de 830 noktada denizlerimize ve sulak alanlarımıza 40 milyon yavru balık bırakacak.  Bölge balıkçılarından tek isteğimiz var. Bu yavru balıkları lütfen avlamayın. Onlara büyüme ve üreme şansı verin" dedi.
    Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş "Yavru balıkların bugün Kaş'ta denize bırakılması, Kaş'ın sualtı zenginliğine önemli katkı sağlayacak. Kaş bir sualtı cenneti, dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen dalış merkezi. Sualtı zenginliği dalışa olan ilgiyi daha çok artıracaktır. Bu tür çalışmalara her zaman katkı sağlamaya, destek vermeye hazırız" diye konuştu.
    Kaymakam Şaban Arda Yazıcı da "Kaş tarihiyle, deniziyle, doğasıyla dünyanın ilgi odağı. Türkiye turizminin gözbebeği. Bugün denize bıraktığımız 15 bin yavru balık, Kaş'ta denizin zenginliğine canlılık katacaktır. Sualtı turizmine katkı sağlayacaktır. İnanıyorum ki Kaş'ın bilinçli balıkçıları bu yavruları avlamayacaktır" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow