hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    En iyi tatlı ödülü Kaş'a

    En iyi tatlı ödülü Kaşa
    expand

    En iyi tatlı ödülü Kaş'a

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ULUSLARARASI Kıbrıs Üniversitesi tarafından düzenlenen yemek yarışmasında Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ekin Arda Karakul, tatlı tarifi dalında birinci oldu.
    Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi tarafından liselerarası 'Ders de Çalışırım Yemekte de Yaparım' konulu 'Yemek Tarif Yarışması' düzenlendi. Yarışma, ana yemek ve tatlı- pasta - kurabiye olmak üzere iki dalda düzenlendi. Tarif yarışmasına internet üzerinden başvuru yaparak katılan yarışmacılardan jürinin değerlendirmesi sonucu 40 tarif yarı finale kaldı. Yarı finale kalan 40 yarışmacının tariflerinden 16 tarif KKTC'de düzenlenen finale katılmaya hak kazandı.
    Finalde, Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Ekin Arda Karakul, 'Tatlı- Pasta- Kurabiye' dalında finalde yarıştı. Karakul, 'Böğürtlen Sos Yatağında Vanilya Soslu Elmalı Krep Sarma' ile birinci oldu. Ödül olarak Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nde, eczacılık, tıp ve hukuk fakülteleri dışında istediği bölümde 4 yıl ücretsiz eğitim görme bursu kazandı.
    Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Göçen, öğrencisinin başarısını, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan'ın ziyaret ederek kutladı. Atılgan yaptığı konuşmada, "Ekin Arda Karakul'u kutlayarak, uluslararası bir yarışmada, uluslararası bir jüri önünde bu başarıyı kazanmak gurur verici. Bu da okulumuzda yapılan eğitimin kalitesini gösteriyor. Ülke olarak eğitimde, yaratıcılığa ve başarıya ihtiyacımız var. Öğrencimiz bu başarısı ile üniversite eğitimini garanti altına aldı. İlçemizin adını duyurdu" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow