hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gömbe ve Elmalı ovaları beyaza büründü

    Gömbe ve Elmalı ovaları beyaza büründü
    expand

    Gömbe ve Elmalı ovaları beyaza büründü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini gösterdi. Gömbe ve Elmalı ovalarının bir bölümü beyaza büründü.
    Uzun süredir kar bekleyen Antalya'nın batısındaki yaylalara kar nihayet yağdı. Dün gece etkili olan kar Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe ve Sütleğen yaylaları, Gömbe Ovası ve Elmalı Ovası'nın bir bölümünü beyazla kapladı. Kar kalınlığı ovada 10 santimetreye kadar ulaştı, yüksek bölümlerde ise kar kalınlığı yarım metreye kadar çıktı. Kaş'a bağlı Sütleğen Mahallesi'nden başlayan kar, Elmalı'ya bağlı Akçay Mahallesi'nin Elmalı ilçesi çıkışına kadar her yeri beyaz örtüye büründürdü. Yağan kar kuraklık tehlikesi altındaki yayla üreticisini sevindirdi. Karayolları ve Kaş Belediyesi ekipleri ise yollarda kar temizliği yaptı.
    Gömbe Mahallesi Muhtarı Süleyman Kocakehya, "Yağan kepek kar. Sulu kar kadar faydalı değil. Sulu karın ancak onda biri kadar toprağa su olarak geçer. Ancak buna da şükür. Hiç olmazsa ovada toprağın verimini artıracak. Yayla geç de olsa doğal rengini aldı. İnşallah bu kar yağışının gerisi gelir. Bu kuraklık tehlikesinden kurtuluruz. Yollarımız açık. Ancak buzlanma var. Sürücü arkadaşlar dikkatli olsun" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow