hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gömbe'de çiçekler karla buluştu

    Gömbede çiçekler karla buluştu
    expand

    Gömbe'de çiçekler karla buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- NİSAN ayı ile birlikte Torosların yüksek kesimlerine kar yağarken, Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe Yaylası'nda açan çiçeklerle Akdağ'ın zirvesindeki kar hayran bıraktı.

    Nisan ayı ile birlikte Torosların yüksek kesimlerine kar yağdı. Ancak Kaş ilçesine bağlı Gömbe Yaylası'nın merkezinde ise ağır ağır meyve ağaçları çiçek açmaya başladı. Açan meyve ağaçlarının rengarenk çiçekleriyle Batı Torosların en yüksek ikinci noktası olan 3026 metre yüksekliğindeki Akdağ'daki kar örtüsü ilginç bir güzellik oluşturdu.

    Bu güzelliği fotoğraflayan emekli öğretmen Yusuf Topçu, "Gömbe Yaylası insanlara dört mevsim ayrı bir güzellik sunar. İlkbaharla birlikte açan meyve ağaçlarının çiçekleriyle Akdağ'daki 1800 metre sonrasında başlayan kar manzaraları ayrı bir güzellik sunuyor. 10 gün sonra bu güzellik daha da artacak. Her taraf çiçek bahçesine dönüşecek. Uçarsu Şelalesi'nden ve derelerden fışkırarak akan sular, meyve bahçelerinin çiçekleri ve Akdağ'ın karı Gömbe Yaylası'na ayrı bir güzellik katacak. Bu mevsimde Gömbe Yaylası'nı görmeye gelin" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow