hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatıra ormanına bakım yapıldı

    Hatıra ormanına bakım yapıldı
    expand

    Hatıra ormanına bakım yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesi girişindeki Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve Kaşlı Onbaşı Yusuf Ziya Erdil anısına oluşturulan hatıra ormanına, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından bakım yapıldı.
    Kaş'ın Demre yönündeki Bayındır kavşağında Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve Onbaşı Yusuf Ziya Erdil anısına, 50 hektarlık alanda Kaş Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hatıra ormanı oluşturuldu. Hatıra ormanında, şehitler anısına her şehit için üçgen şeklinde 3'er ağaç dikilmişti. 3 yaşına gelen ve çoğunluğu selvi olan ağaçların bakımı, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı. Alanda ot ve çalı temizliği yapıldı. Ağaçlar sulandı ve budandı, temiz hale getirildi.
    Alan temizliği için Antalya Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği (AKSAN) tarafından bir teşekkür mesajı yayımlandı. Mesajda, "Kahraman Türk Topçusu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşları tarafından 9 Ocak 1917 tarihinde Kaş ilçesinde dünyanın ilk uçak savaş gemisi olan Ben My Chree batırılışının ve Kaşlı Onbaşı Yusuf Ziya Erdil'in Çanakkale'de İtalyan donanmasının geçişine izin vermemesinin anısına kurulan Hatıra Ormanı'nın bakımı, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü'nün kahraman ormancıları tarafından yapıldı. Fedekar Türk ormancılarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" denildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow