hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlk kişisel sergisini açtı

    İlk kişisel sergisini açtı
    expand

    İlk kişisel sergisini açtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- RESSAM Ender Ender ilk kişisel sergisini Antalya'nın Kaş ilçesinde 'Biraz oradan biraz buradan' adıyla açtı.

    Kaş Kültürevi'ndeki ressam Ender Ender'in sergisinin açılışına Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kaş Kent Konseyi Başkanı İsmail Gökçe, ressam Ender Ender'in sanatçı dostları ve Kaşlılar katıldı.

    Ressam Ender Ender, "Bir yıldır Kaş'ta yaşıyorum. Çok fazla insan tanımıyorum. Ama ilk kişisel sergime, sergiyi duyarak bu kadar sanatseverin katılması bana heyecan verdi. Daha önce birçok karma sergiye katıldım. Her sanatçının farklı bir tekniği vardır. Ben daha çok empresyonist (klasik fırça) tekniğiyle çalışıyorum. Resim geniş bir dünyadır. Bu dünyada ben de farklı teknikler deniyorum. Bu sergimde Kaş'ın güzelliklerini yansıtan iki tablom var. Ama gelecek sergilerde Kaş daha çok yer alacak" dedi.

    Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren de "Kaş bir turizm kenti. Ancak aynı zamanda bir sanat kenti. Kaş Kültürevi'nde sanatın ve sanatçıların buluşma noktası oldu. Kaş Belediyesi olarak daha çok kültürel faaliyetin içinde olacağız. Çok farklı sergilere ev sahipliği yapacağız. Çünkü turizm sanatsız olmaz" diye konuştu.

    Ressam Ender Ender'in ilk kişisel sergisinde yağlı boya tekniğinde yapılmış 24 eseri yer alıyor. Bir ay açık kalacak olan sergide Kaş, Bodrum ve İstanbul'un güzelliklerini yansıtan tabloların yanında sanatçının serbest çalışmaları da bulunuyor

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow